Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

H Apple επιβραδύνει τα παλαιότερα iPhone της λόγω «γήρανσης» μπαταριών

Τις υποψίες πολλών χρηστών iPhone επιβεβαίωσε η Apple, προχωρώντας στην παραδοχή πως επιβραδύνει σκόπιμα κάποια μοντέλα του iPhone καθώς παλιώνουν.


Η φήμη ότι η Apple επιβραδύνει τα παλιότερα τηλέφωνα για να «ενθαρρύνει» τους χρήστες να πάρουν καινούρια είναι αρκετά παλιά και αντιμετωπιζόταν από πολλούς ως «αστικός μύθος», ωστόσο η εταιρεία παραδέχτηκε ότι όντως το κάνει σε κάποια μοντέλα επειδή οι επιδόσεις των μπαταριών τους πέφτουν με το πέρασμα του χρόνου.
Όπως αναφέρει το BBC, η συγκεκριμένη πρακτική επιβεβαιώθηκε όταν ένας χρήστης κοινοποίησε στο Reddit τα στοιχεία από τεστ επιδόσεων, δείχνοντας ότι το iPhone 6S του είχε επιβραδύνει σημαντικά με το πέρασμα του χρόνου, αλλά επιτάχυνε εκ νέου όταν άλλαξε μπαταρία. Στη συνέχεια η ιστοσελίδα Geekbench ανέλυσε διάφορα iPhone με διαφορετικές εκδόσεις του iOS, και βρήκε πως κάποια από αυτά όντως φαινόταν να έχουν επιβραδύνει σκόπιμα.
Η απάντηση της εταιρείας ήταν να επιβεβαιώσει ότι είχε κάνει αλλαγές στο iOS για να διαχειριστεί το θέμα της «γήρανσης» των μπαταριών λιθίου- ιόντων σε κάποιες συσκευές, καθώς οι επιδόσεις τους πέφτουν με το πέρασμα του χρόνου.
«Οι μπαταρίες λιθίου- ιόντων γίνονται λιγότερο ικανές να καλύψουν τις μέγιστες ανάγκες ρεύματος υπό συνθήκες ψύχους, έχουν χαμηλή φόρτιση καθώς παλιώνουν, κάτι που μπορεί να οδηγήσει στο αιφνίδιο κλείσιμο της συσκευής, για να προστατευτούν τα ηλεκτρονικά της εξαρτήματα» ανέφερε η εταιρεία.
«Πέρυσι κυκλοφορήσαμε μια λειτουργία για το iPhone 6, το iPhone 6S και το iPhone SE για να ομαλοποιούμε τις αιφνίδιες αυξήσεις μόνο όταν χρειαζόταν, ώστε να αποτρέπουμε το ξαφνικό κλείσμο της συσκευής υπό αυτές τις συνθήκες. Έχουμε πλέον επεκτείνει αυτό το χαρακτηριστικό και στο iPhone 7 με το iOS 11.2 και σκοπεύουμε να το κάνουμε και σε άλλες συσκευές στο μέλλον. Ο σκοπός μας είναι να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία στους πελάτες».
Οι μπαταρίες λιθίου- ιόντων όντως υποβαθμίζονται στο πέρασμα του χρόνου, εξαιτίας της επανάληψης του κύκλου φόρτισης- αποφόρτισης. Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που επικρίνουν την επιλογή της Apple να εισάγει αυτή τη λειτουργία «σιωπηλά», και να την αποκαλύψει τώρα αντί να ενημερώνει από την αρχή τι ακριβώς συμβαίνει.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com