Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Magic Leap One: Σετ γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας από τη Magic Leap

Το σετ γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητάς της (AR- augmented reality), Magic Leap One Creator Edition, αποκάλυψε η Magic Leap.


Όπως αναφέρει το BBC, το Magic Leap One Creator Edition είναι σχεδιασμένο να προβάλλει φως απευθείας στα μάτια του χρήστη έτσι ώστε να «ξεγελά» τον εγκέφαλο και να αντιλαμβάνεται εικονικά αντικείμενα ως μέρη του περιβάλλοντός του. Το σετ αποτελείται από ένα μεγάλο ζευγάρι γυαλιών/ διοπτρών που τυλίγεται γύρω από το κεφάλι, το Lightpack (έναν εξωτερικό υπολογιστή που φοριέται στο σώμα – συγκεκριμένα στη ζώνη ή στον ώμο- και αναλαμβάνει να σηκώσει το βάρος των διεργασιών του σετ, συνδεόμενος με τις διόπτρες) και ένα ασύρματο χειριστήριο. Σημειώνεται πως η εταιρεία συγκέντρωσε σχεδόν 1,9 δισ. δολάρια από επενδυτές. Μεταξύ των υποστηρικτών της περιλαμβάνονται η Google, η κινεζική Alibaba και το fund Temasek από τη Σιγκαπούρη.
Η Magic Leap, η οποία παρουσιαζόταν ιδιαίτερα μυστικοπαθής όσον αφορά στη συσκευή που ανέπτυσσε (κάτι που είχε ως αποτέλεσμα αρκετοί να αμφισβητούν ότι ήταν σε θέση να παραδώσει αυτό το οποίο υποσχόταν), υποστηρίζει ότι η προσέγγισή της είναι πολύ πιο άνετη όσον αφορά στη χρήση για παρατεταμένες χρονικές περιόδους σε σχέση με άλλες προσεγγίσεις που χρησιμοποιούνται στον χώρο της «μεικτής» πραγματικότητας (AR, VR). Σύμφωνα με την εταιρεία, το Magic Leap One θα κυκλοφορήσει το 2018 και αυτή τη στιγμή προωθείται σε developers και άλλους δημιουργούς. Ωστόσο, δεν έχει αποκαλυφθεί ποια θα είναι η τιμή του.
Όπως αναφέρει το TechCrunch, το σετ χρησιμοποιεί την τεχνολογία Digital Lightfield της εταιρείας, με πολλαπλούς αισθητήρες οι οποίοι συλλέγουν δεδομένα για το περιβάλλον του χρήστη. Επίσης, η εταιρεία υποστηρίζει πως, πέρα από το χειριστήριο, θα είναι δυνατός ο χειρισμός των γυαλιών και μέσω φωνής, χειρονομιών, κινήσεων του κεφαλιού και παρακολούθησης των ματιών. Ακόμη, σε συνέντευξη στο Rolling Stone, η εταιρεία ανέφερε πως θα είναι δυνατή η αγορά φακών με ιατρική συνταγή, καθώς και ότι το σετ θα κυκλοφορήσει σε δύο μεγέθη.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com