Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Τρεις «μνηστήρες» για εξαγορά της Forthnet

Οι Vodafone και Wind με κοινή προσφορά, η Providence με τον όμιλο Antenna και η Odyssey Consulting Management είναι οι φορείς που, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές για την εξαγορά της Forthnet .



Εικόνα δεν υπήρχε για το αν συνεχίζει στη διαδικασία η Golden Tree Asset Management, εκ των βασικών μετόχων της Wind.

Τη διαδικασία πώλησης της εισηγμένης «τρέχουν» οι πιστώτριες τράπεζες (Πειραιώς, Attica Bank, Εθνική Τράπεζα  και Alpha Bank) ως κάτοχοι του 32,8% του μετοχικού κεφαλαίου της (μετά τη μετατροπή του ομολογιακού δανείου σε μετοχές) με τη συνδρομή της Nomura International.

Θα ακολουθήσουν διαπραγματεύσεις με όσους από τους υποψηφίους κριθεί ότι έχουν καταθέσει προσφορά η οποία μπορεί να συζητηθεί. Πληροφορίες, πάντως, κάνουν λόγο για δεσμευτικές προσφορές με προϋποθέσεις και αυτό γιατί η ενημέρωση των υποψηφίων που έχει προηγηθεί χαρακτηρίζεται μη επαρκής, ενώ υπάρχουν και οι γνωστές εκκρεμότητες όσον αφορά τα δικαιώματα μετάδοσης από τη Nova του ελληνικού πρωταθλήματος.

Η εκτίμηση είναι ότι οι ενδιαφερόμενοι έχουν υποβάλει προτάσεις που συμπεριλαμβάνουν «κούρεμα» των δανείων της εισηγμένης, κάτι πάντως που, όπως φάνηκε και από την αντιμετώπιση ανάλογων συμφωνιών στις εταιρείες ιχθυοκαλλιέργειας, δεν θα δεχτούν εύκολα οι τράπεζες. Το πιθανότερο είναι να υπάρξει και εδώ μια μεγάλη επιμήκυνση των δανειακών της υποχρεώσεων.

Με βάση τα τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία της Forthnet (πρώτο εξάμηνο 2017) τα δάνειά της είναι περί τα 255 εκατ. ευρώ και οι υποχρεώσεις της προς τους προμηθευτές περί τα 100 εκατ. ευρώ (και τα δύο ποσά είναι στις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις).

Η τηλεπικοινωνιακή εταιρεία εξυπηρετεί περίπου 700.000 νοικοκυριά, ενώ τα έσοδά της τους πρώτους έξι μήνες του προηγούμενου οικονομικού έτους ήταν 149 εκατ. ευρώ. 
 
website counter
friend finderplentyoffish.com