Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Σε 4 κινεζικές τα προσωπικά δεδομένα χρηστών του FB

Νέα τροπή παίρνει η καινούργια αποκάλυψη για τον διαμοιρασμό προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Facebook με 60 εταιρείες, καθώς ανάμεσα σε αυτές βρίσκονται τουλάχιστον τέσσερις κινεζικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Huawei, η οποία έχει βρεθεί στο στόχαστρο των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ, σχετικά με θέματα εθνικής ασφάλειας.



 Η εταιρεία δήλωσε ότι η Huawei, η κατασκευάστρια υπολογιστών Lenovo και οι κατασκευάστριες smartphones OPPO και TCL είναι μεταξύ των περίπου 60 εταιρειών, που είχαν πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών του Facebook αφού είχαν υπογράψει συμβάσεις. Οι κινεζικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών έχουν κατηγορηθεί από αξιωματούχους των Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ ότι μέσω των συσκευών τους διεξάγουν κατασκοπεία και απειλούν την αμερικανική τεχνολογία, κάτι που το Πεκίνο αρνείται κατηγορηματικά.

Οι «New York Times» ανέφεραν σε κυριακάτικο δημοσίευμά τους ότι το Facebook επέτρεψε σε πολλές δεκάδες κατασκευαστές smartphones να έχουν πρόσβαση στα στοιχεία των χρηστών του Facebook χωρίς τη συγκατάθεσή τους ώστε οι εταιρείες αυτές να είναι σε θέση να αναπτύξουν μία εφαρμογή Facebook για τις συσκευές τους Android ή iPhone. Το κοινωνικό μέσο δικτύωσης πριν από τη δημιουργία μίας στάνταρ εφαρμογής για την προσαρμογή του Facebook στα κινητά συνεργάστηκε με περίπου 60 κατασκευάστριες εταιρείες, όπως οι Amazon, Apple, Blackberry, HTC, Microsoft για να προσαρμόσουν τη σύνδεση της πλατφόρμας στις συσκευές τους.

Η Huawei είναι η τρίτη μεγαλύτερη κατασκευάστρια κινητών παγκοσμίως και οι συσκευές της χρησιμοποιούνται παντού στον κόσμο, κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μέλη του Κογκρέσου εξέφρασαν ανησυχίες μετά τη νέα τροπή στην υπόθεση.

«Σαφώς οι σχέσεις του Facebook με τις κινεζικές εταιρείες πρέπει να αποκαλυφθούν ενώπιον του Κογκρέσου και των Αμερικανών. Ενθαρρύνουμε τη διαφάνεια σε ολόκληρη την τεχνολογική κοινότητα» αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση ο Ρεπουμπλικανός Γκρεγκ Γουόλντεν και ο Δημοκρατικός Φρανκ Παλόουν, πρόεδρος και μέλος της Επιτροπής Ενέργειας και Εμπορίου αντίστοιχα. «Το Facebook, όπως και άλλες αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας  συνεργάστηκε μαζί της και με άλλες κινεζικές κατασκευάστριες εταιρείες για να κάνει το Facebook συμβατό με τα τηλέφωνά τους» αναφέρει σε μέιλ ο Φρανσίσκο Βαρέλα, υπεύθυνος συνεργασίας με εταιρείες κινητών στο Facebook.

Η διαδικασία αυτή είχε στόχο να κάνει το Facebook συμβατό με τα smartphones των κινεζικών ομίλων Huawei, Lenovo, OPPO και TCL και «τελούσε εξαρχής υπό τον έλεγχο του Facebook», πρόσθεσε. «Δεδομένου του ενδιαφέροντος εκ μέρους του Κογκρέσου, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε με σαφήνεια ότι όλες οι πληροφορίες που επιτρέπουν τη συμβατότητα του Facebook με τα τηλέφωνα Huawei ήταν αποθηκευμένες στη συσκευή και όχι στους servers της Huawei» συμπληρώνει ο Φρανσίσκο Βαρέλα.

Μετοχές
Οι μετοχές του Facebook και της Alphabet, ιδιοκτήτρια της Google, από τις 28 Σεπτεμβρίου δεν θα βρίσκονται στην κατηγορία της τεχνολογίας, αλλά στον πιο διευρυμένο των επικοινωνιών και θα διαπραγματεύονται με τις μετοχές των εταιρειών τηλεπικοινωνιών και μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Η εταιρεία Global Industry Classification Standard που αξιολογεί και κατηγοριοποιεί τις μετοχές από έντεκα κλάδους παγκοσμίως από το 1999 για δείκτες όπως ο S&P 500 και ο παγκόσμιος δείκτης MSCI, πρότεινε αυτή τη μετατόπιση των μετοχών των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών.   
 
website counter
friend finderplentyoffish.com