Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 6,2% στη Ν.Δ.

Προβάδισμα 6,2 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Kontra Channel.



Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, το κυβερνών κόμμα λαμβάνει 16,3% και η Ν.Δ. 22,5%. Στην τρίτη θέση ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,9%, ενώ με 5,2% έπεται η Χρυσή Αυγή και με 5,1% το Κίνημα Αλλαγής.

Κάτω από το όριο του 3%, αντίθετα, κινείται η Ένωση Κεντρώων (2,5%) και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (1%). Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 16%.

Την ίδια ώρα, επί των εγκύρων, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λαμβάνει ποσοστό 26,4% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 19,2%.

Ως προς τις συσπειρώσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 49%, καθώς το 15% των ψηφοφόρων του δηλώνει αναποφάσιστο και το 11% στρέφεται προς την αποχή.

Από την πλευρά της, η Ν.Δ. βρίσκεται στο 77%, με μόλις 5% των ψηφοφόρων να δηλώνει αναποφάσιστο. Μεγάλες διαρροές παρουσιάζει το Ποτάμι, καθώς το 40% των ψηφοφόρων επιλέγει να στηρίξει το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όσον αφορά τη συμφωνία για το χρέος, το 45% θεωρεί ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να ξαναβγεί στις αγορές, ενώ το 37% πιστεύει το αντίθετο.

Τέλος, το 43% εκτιμά ότι η προκήρυξη πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο θα δυσκολέψει την πορεία της οικονομίας, ενώ το 27% θεωρεί ότι θα τη διευκολύνει.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com