Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Έκπτωση 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Έκπτωση 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που υπηρέτησαν στα νησιά το σχολικό έτος 2017-2018 και θέλουν να επιστρέψουν στην έδρα τους, παρέχουν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες της χώρας από 21 έως και 30 Ιουνίου, όπως ανακοίνωσαν τα υπουργεία Παιδείας και Ναυτιλίας.



Η έκπτωση αφορά τους αναπληρωτές καθηγητές, δασκάλους και νηπιαγωγούς που υπηρέτησαν σε κάποιο νησί της χώρας, καθώς και στα οχήματά τους.

Για να λάβουν την έκπτωση οι αναπληρωτές θα οφείλουν να προσκομίζουν την πρόσφατη απόφαση απόλυσής τους από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας/ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ανήκαν.

Οι εταιρείες που συμμετέχουν στη δράση είναι: AEGEAN SPEED LINES, ANEK LINES , BLUE STAR FERRIES, FAST FERRIES, GOLDEN STAR FERRIES, HELLENIC SEAWAYS, IONISSOS FERRIES, KEFALONIAN LINES, LEVANTE FERRIES, MINOAN LINES, SEAJET, SUPERFAST FERRIES, ZANTE FERRIES, ΑΙΓΑΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ.

Όπως τονίζουν τα δύο υπουργςία, η πρόβλεψη για στήριξη των μετακινήσεων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, θα περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο της εφαρμογής του Μεταφορικού Ισοδύναμου. Καθηγητές, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, αναπληρωτές και ωρομίσθιοι που υπηρετούν σε όλα τα νησιά της χώρας, πλην Κρήτης, Ευβοίας και Λευκάδας, θα έχουν σύμφωνα με τα δύο υπουργεία από 1/7/2018 (πιλοτική εφαρμογή σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου) και από 1/1/2019 (καθολική εφαρμογή του μέτρου), την δυνατότητα να ενταχθούν στο Μεταφορικό Ισοδύναμο γεγονός που σημαίνει ότι ανάλογα με το νησί που υπηρετούν θα δικαιούνται, σε συγκεκριμένο αριθμό εισιτηρίων, επιδότηση της διαφοράς κόστους, σε σχέση με το κόστος του ταξιδιού για την ίδια απόσταση στην ηπειρωτική Ελλάδα.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com