Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

"Ανάνηψη" στα νοσοκομεία, έρχονται επιπλέον προσλήψεις

Προχωρά η διαδικασία για τη στελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων, τόσο στην Αττική, όσο και στην Περιφέρεια, με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, και σύμφωνα με πληροφορίες, από το υπουργείο Υγείας προωθούνται επιπλέον προσλήψεις το επόμενο διάστημα, με στόχο να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό, ακόμη και μέσα στο πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους.



Συνολικά το ΕΣΥ αναμένεται να ενισχυθεί με 2.300 προσλήψεις που αφορούν σε γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων και παραϊατρικό προσωπικό. Από αυτές, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, έχει ήδη ολοκληρωθεί η κατανομή 1.300 θέσεων λοιπού προσωπικού, που θα στελεχώσουν τα νοσοκομεία όλης της χώρας.

Πρόκειται κυρίως για θέσεις νοσηλευτών, σε ποσοστό 45%, και ειδικότητες, όπως τραυματιοφορείς, προσωπικό ιατρικών εργαστηρίων, διοικητικό προσωπικό και άλλες. Οι θέσεις έχουν μοιραστεί ανάλογα με τις ανάγκες των νοσοκομείων στις επτά υγειονομικές Περιφέρειες και εξ αυτών οι 270 θέσεις κατανεμήθηκαν στην ΥΠΕ Αττικής.

Η ενίσχυση του ΕΣΥ με προσωπικό αναμένεται να δώσει "ανάσα" στο δημόσιο σύστημα περίθαλψης, με τη διαδικασία της στελέχωσης να είναι "εξπρές" μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Όπως είχε δείξει άλλωστε η καταγραφή για την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία, στην οποία είχε προχωρήσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, από το 2015 έως το 2019 αποχώρησαν από το ΕΣΥ 8.577 άτομα και προσλήφθηκαν 7.205, ως εκ τούτους 1.372 θέσεις δεν αναπληρώθηκαν ενώ 4 στα 10 νοσοκομεία δήλωναν πως δεν είχαν ασφαλές σύστημα εφημεριών.

Στα τμήματα επειγόντων περιστατικών, σε 3 στα 4 νοσοκομεία δεν υπήρχε καταγραφή του χρόνου αναμονής και στα μισά δεν λειτουργούσε σύστημα διαλογής των ασθενών. Επίσης 4 στα 10 λειτουργούσαν χωρίς έκθεση επιτροπής λοιμώξεων και 8 στα δέκα δήλωναν ανεπάρκεια στη στελέχωση κλινικών του παθολογικού τομέα.

Διασύνδεση του ΕΚΑΒ με τα Επείγοντα
Την ίδια ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη ο ανασχεδιασμός της λειτουργίας των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών και η διασύνδεσή τους με το ΕΚΑΒ με στόχο την καλύτερη διαχείριση των περιστατικών που φτάνουν στα νοσοκομεία, ενόψει και της περιόδου έξαρσης της εποχικής γρίπης.

Όπως ανακοίνωσε η Αριστοτέλους, είναι έτοιμη προς δημοσίευση η προκήρυξη για 50 προσλήψεις στο ΕΚΑΒ και ήδη υπογράφηκαν οι διορισμοί 175 γιατρών στα ΤΕΠ των νοσοκομείων της Αττικής. Οι 50 θέσεις που προκηρύσσονται στο ΕΚΑΒ, αφορούν στην κάλυψη  θέσεων πληρωμάτων ασθενοφόρων στην Αθήνα.

Επιπλέον κλίνες στις ΜΕΘ
Από τις βασικές προτεραιότητες του υπουργείου Υγείας είναι οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, η στελέχωσή τους με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και η αναβάθμιση του εξοπλισμού τους, με στόχο να λειτουργήσουν επιπλέον κλίνες. Όπως λένε οι πληροφορίες, σε πρώτη φάση αναμένεται να λειτουργήσουν μέσα στο Δεκέμβριο 15 επιπλέον κλίνες.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com