Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Φωτοβολταϊκά στις στέγες

Υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία ενεργοποιείται το πρόγραμμα Ανάπτυξης Φωτοβολταϊκών Συστημάτων, ισχύος έως 10 kw, σε κατοικίες και πολύ μικρές επιχειρήσεις.
Σύμφωνα με το άρθρο 5 της εν λόγω απόφασης, οι όροι εγκατάστασης των φωτοβολταϊκών θα οριστούν με απόφαση του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργου Σουφλιά. Το πρόγραμμα προβλέπει:


►Την παροχή σταθερής τιμής της παραγόμενης ενέργειας 0,55 €/kwh για 25ετια ανά εγκατάσταση (αναπροσαρμοζόμενη στο 25% του ΔΤΚ ή στο 140% της Μέσης ΟΤΣ). Από 2012 προβλέπεται μείωση της τιμής για τις νέες εγκαταστάσεις, σταθερή επίσης για 25ετία.

►Για την ηλεκτρική ενέργεια που διοχετεύεται στο Δίκτυο να γίνεται λογιστικός συμψηφισμός από τη ΔΕΗ με το κόστος της ενέργειας που καταναλώνεται για τις ανάγκες του κυρίου του φωτοβολταϊκού.

►"Απλές και γρήγορες "διαδικασίες για τον πολίτη - παραγωγό - καταναλωτή, μέσω των τοπικών Υπηρεσιών ΔΕΗ και του λογαριασμού ΗΕ.

►Εγκατάσταση χωρίς την αδειοδότηση από τα ΥΠΑΝ – ΥΠΕΧΩΔΕ, παρά μόνο με έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας.

►Καμία Φορολογική ή ασφαλιστική Υποχρέωση (άνοιγμα βιβλίων έναρξης εργασιών, έκδοση τιμολογίων, ασφάλιση, ΚΒΣ, ΦΠΑ, φορολογία εισοδήματος).
 
website counter
friend finderplentyoffish.com