Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

«Μεταβατικά» μέτρα για το τσιγάρο

Λίγες μόλις ημέρες πριν την εφαρμογή της απαγόρευσης του καπνίσματος στη χώρα μας (1η Ιουλίου) ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος ανακοίνωσε νέα δέσμη μέτρων, «φιλικότερη» προς του καπνιστές, καθώς κρίθηκε απαραίτητη η θεσμοθέτηση «μεταβατικού σταδίου», πριν την καθολική απαγόρευση.


Σύμφωνα με τα νέα μέτρα προβλέπεται η δημιουργία χώρων για καπνίζοντες σε επιχειρήσεις άνω των 50 ατόμων. Οι χώροι αυτοί θα δημιουργούνται εντός του κτηρίου της επιχείρησης σε συνεννόηση μεταξύ των εργαζομένων και των εργοδοτών.

Απαγορεύεται η παραμονή και εξυπηρέτηση ανηλίκων στους χώρους καπνιζόντων, σε ταβέρνες, εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ, ενώ δεν θα επιτρέπεται το κάπνισμα σε καταστήματα κάτω των 70 τ.μ. μέχρι να εξασφαλίσουν οι ιδιικτήτες άδεια γιά καπνίζοντες.

Σχετικά με τα καζίνο θα υπάρξει ειδική διϋπουργική απόφαση από τα υπουργεία Οικονομικών και Τουριστικής Ανάπτυξης ενώ για τα καταστήματα άνω των 300 τ.μ. με ζωντανή μουσική το ύψος του διαχωριστικού μεταξύ των χώρων καπνιζόντων και μη θα ανέρχεται στα 2 μ. και θα υπάρχει ειδικό μηχάνημα εξαερισμού.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com