Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους, ο Φόλκερ Γιουνγκ

Ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους, αφέθηκε ο πρώην επικεφαλής της Siemens Ελλάς, Φόλκερ Γιουνγκ, μετά την απολογία του στον ανακριτή.
Στο δρ. Γιουνγκ απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, ενώ υποχρεούται να παρουσιάζεται σε αστυνομικό τμήμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Η απολογία του κράτησε περισσότερες από έξι ώρες.


Εν τω μεταξύ, προσφυγές στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών κατέθεσαν οι συνήγοροι της οικογένειας του Χρήστου Καραβέλα. Η σύζυγος και η μεγαλύτερη κόρη του ζητούν την αντικατάσταση της προσωρινή κράτησής τους με περιοριστικούς όρους, χωρίς την επιβολή χρηματικής εγγύησης.

Οι δύο μικρότερες κόρες του ζητούν την εξάλειψη της εγγύησης που τους έχει επιβληθεί, συνολικού ύψους 2 εκατ. ευρώ, καθώς και των υπόλοιπων περιοριστικών όρων εις βάρος τους. Η εγγύηση πρέπει να καταβληθεί έως την Τρίτη, 9 Ιουνίου και οι δύο γυναίκες αναφέρουν ότι δεν έχουν τη δυνατότητα να συγκεντρώσουν το ποσό, καθώς οι λογαριασμοί της οικογένειας έχουν δεσμευτεί.

"Σας ζητώ να μην καταδικάσετε εμένα και τα παιδιά μου σε ψυχικό θάνατο επειδή ο πατέρας τους επέλεξε να μην αντιμετωπίσει τις κατηγορίες που του αποδίδονται και να διαφύγει στο εξωτερικό. Δεν φταίμε εμείς για ό,τι έκανε αυτός, δώστε μας πίσω την ελευθερία μας, ώστε να μπορέσουμε να επιβιώσουμε και να ζήσουμε αξιοπρεπώς τις ζωές μας", αναφέρει στην προσφυγή της η σύζυγος του Χρ. Καράβελα.

Όσον αφορά στον ίδιο, ο συνήγορός του, ανέφερε ότι ο εντολέας του σκοπεύει να έρθει σε επαφή μέσω δικηγορικού γραφείου της Γερμανίας με την εισαγγελία του Μονάχου.

Δυσφορία εξέφρασε ο συνήγορος του Ηλία Γεωργίου για το γεγονός ότι έχει "κολλήσει" στο δικαστικό συμβούλιο το αίτημα εξαίρεσης του 4ου ειδικού ανακριτή, Νίκου Ζαγοριανού, από τη διαδικασία.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com