Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Παράκαμψη στην καρμανιόλα της Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Παράκαμψη του δρόμου - καρμανιόλα που εξυπηρετεί τις ανατολικές τουριστικές περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης (από και προς Περαία, Νέα Μηχανιώνα, Επανομή) έκανε παραμονές ευρωεκλογών η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ο δρόμος αυτός (χαράχτηκε γύρω στο 1950) αποτελεί ουσιαστικά το μοναδικό άξονα σύνδεσης του νομού Θεσσαλονίκης, από το ύψος του Δήμου Θερμαϊκού, με τους Δήμους Νέας Μηχανιώνας και Επανομής.


Η Περιφέρεια σχεδιάζει τώρα τη βελτίωση μιας εναλλακτικής οδού και την κατασκευή ενός νέου δρόμου που θα απορροφήσει μεγάλο μέρος της κίνησης από τον υφιστάμενο «προβληματικό» δρόμο. Χθές ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Τσιότρας υπέγραψε σύμβαση εκπόνησης μελέτης για την κατασκευή του νέου δρόμου από τον κόμβο Τριλόφου μέχρι τη Νέα Μηχανιώνα (μήκος 12 χλμ) και την Επανομή (άλλα 4 χλμ). Η μελέτη προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε 18 μήνες και θα κοστίσει 1,3 εκατ.ευρώ.

Ο σημερινός δρόμος, σύμφωνα με μελέτη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, είναι «ένοχος» για πέντε τροχαία θανατηφόρα το χρόνο και 50 τραυματισμούς. Τα τελευταία χρόνια το πρόβλημα έγινε οξύτερο καθώς η περιοχή γνώρισε έντονη οικιστική ανάπτυξη και πληθυσμιακή έκρηξη.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com