Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Χρήματα για μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις

Tρία προγράμματα που στοχεύουν στην ενίσχυση μεσαίων επιχειρήσεων, στην προώθηση της καινοτομίας και της πρωτοτυπίας σε πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις ή φυσικά πρόσωπα, και στην ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας με 180 εκατ. προϋπολογισμό θα ξεκινήσουν τις επόμενες εβδομάδες:


* Το πρόγραμμα «Εξελίσσομαι 2009», συνολικού προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ χρηματοδοτεί τον εκσυγχρονισμό μεσαίων επιχειρήσεων μέσω της ενίσχυσης ολοκληρωμένων επενδυτικών σχεδίων τους, που αποσκοπούν στην ενδυνάμωση της παρουσίας τους στην εγχώρια και τις διεθνείς αγορές, στην ενσωμάτωση τεχνολογικής και μη καινοτομίας, στην ανάπτυξη νέων και πιστοποιημένων προϊόντων και υπηρεσιών ή τη διαφοροποίηση υπαρχόντων.

* Το πρόγραμμα «Πρωτοτυπώ 2009» προσβλέπει στην προώθηση της καινοτομίας στον παραγωγικό ιστό της χώρας και στη διαφοροποίηση και αναγέννηση παραδοσιακών κλάδων της οικονομίας. Απευθύνεται τόσο σε υφιστάμενες πολύ μικρές και μικρές καινοτόμες επιχειρήσεις, όσο και σε νέες επιχειρήσεις που θα συσταθούν από φυσικά πρόσωπα και ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 24 εκατ. ευρώ για την πρώτη περίπτωση και στα 12 εκατ. ευρώ για τη δεύτερη.

* Το πρόγραμμα «Μετοικώ 2009» στοχεύει στην ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών και στην αποκέντρωση επιχειρηματικών και βιομηχανικών δραστηριοτήτων από τα μεγάλα αστικά κέντρα προς την ελληνική περιφέρεια. Απευθύνεται τόσο σε υφιστάμενες επιχειρήσεις που επιθυμούν να μετεγκατασταθούν από τους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης στην περιφέρεια, όσο και σε νέες επιχειρήσεις που θα ιδρυθούν στην περιφέρεια από φυσικά πρόσωπα που δεν ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα και είναι μόνιμοι κάτοικοι των παραπάνω δύο νομών. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 12 εκατ. ευρώ για την πρώτη περίπτωση και στα 28 εκατ. ευρώ για τη δεύτερη.

Η έναρξη Υποβολής Αιτήσεων είναι στις 9/11/2009, ο πρώτος Γύρος Αξιολόγησης την περίοδο 11/01/2009 - 26/02/2010 και θα περιλαμβάνει τις προτάσεις που θα έχουν υποβληθεί μέχρι 10/01/2010.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com