Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Εμβολιασμό κατά της νέας γρίπης εξακολουθεί να συνιστά ο ΠΟΥ

Τον εμβολιασμό κατά της νέας γρίπης συνεχίζει να συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). Παράλληλα, ανακοίνωσε πως η διευθύντριά του, η Μάργκαρετ Τσαν, εμβολιάστηκε και η ίδια στα τέλη του 2009.


"Συνεχίζουμε να συνιστούμε τον εμβολιασμό" δήλωσε η Φαντέλα Σαΐμπ, εκπρόσωπος του ΠΟΥ, στο τέλος μιας ενημέρωσης των δημοσιογράφων στη Γενεύη. Η Μάργκαρετ Τσαν είχε παραδεχθεί στις 29 Δεκεμβρίου ενώπιον των δημοσιογράφων ότι δεν είχε ακόμη εμβολιαστεί, επισημαίνοντας ότι επέστρεφε από διακοπές. Εμβολιάστηκε την επομένη ημέρα, όπως διευκρίνισε η Σαΐμπ.

Πολλές δυτικές χώρες έχουν ξεκινήσει εκστρατείες εμβολιασμού εδώ και δύο μήνες. Ωστόσο, ο αριθμός των εθελοντών για εμβολιασμό ήταν σε πολλές περιπτώσεις μικρότερος απ' ό,τι προβλεπόταν, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σημαντικά πλεονάσματα εμβολίων.

"Ήταν καθήκον μας να προειδοποιήσουμε τον κόσμο" υπογράμμισε η Σαΐμπ, απορρίπτοντας τις επικρίσεις ότι ο ΠΟΥ προέβαλε υπερβολικά την απειλή της νέας γρίπης. Υπενθύμισε πως οι χώρες "επιλέγουν οι ίδιες" τον τρόπο που θα απαντήσουν στην πανδημία κάνοντας παραγγελίες στις φαρμακευτικές εταιρείες.

"Ο αριθμός των χωρών που έχουν πληγεί από την πανδημική γρίπη συνεχίζει να αυξάνεται", προειδοποίησε η Σαΐμπ υπογραμμίζοντας πως πλήττει "208 χώρες και εδάφη". "Πρέπει να παραμείνουμε σε ετοιμότητα", πρόσθεσε. "Οι χώρες του βορείου ημισφαιρίου βρίσκονται στη μέση του χειμώνα".

 
website counter
friend finderplentyoffish.com