Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Επισκόπηση Τύπου

Ο φόρος στις γονικές παροχές, στα ποτά και τα τσιγάρα, η κατάσταση στα ασφαλιστικά ταμεία, τα μέτρα που ζητά η ΕΕ και το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων είναι μερικά από τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.


ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Οχι λένε όλοι για τον φόρο στις γονικές παροχές".

Η εφημερίδα γράφει ότι "Η κατάθεση της τροπολογίας για τον φόρο στις γονικές παροχές προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΝΔ, αλλά και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ βουλευτής Π.Παναγιωτόπουλος καταλόγισε στην κυβέρνηση προχειρότητα και αυτοσχεδιασμούς, ενώ για τις ρυθμίσεις, είπε ότι έχουν αντιφατικό χαρακτήρα ".

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Θύελλα αντιδράσεων για την τροπολογία".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "Ο κακός χαμός έγινε χθες το πρωί στη Βουλή με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες να αναζητούν την τροπολογία-φάντασμα, που δήθεν κατέθεσε προχθές τη νύχτα στη Βουλή η κυβέρνηση και αφορούσε επαναφορά φόρων κληρονομιών και γονικών παροχών αλλά και αύξηση του ειδικού φόρου σε ποτά και τσιγάρα. Εδώ η τροπολογία, εκεί η τροπολογία, πουθενά η τροπολογία ".

Η ΑΥΓΗ: "Στο σκοτάδι οι φορολογούμενοι".

Κατά την εφημερίδα "Με μια αιφνιδιαστική τροπολογία αμφιβόλου συνταγματικότητας η κυβέρνηση επαναφέρει τον φόρο κληρονομιάς και γονικής παροχής. Η τροπολογία ισχύει από χθες και οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν αναδρομικά, τον Μάρτιο, όταν θα καθοριστούν οι νέοι φορολογικοί συντελεστές και το ύψος του νέου αφορολόγητου ποσού".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Στέγνωσαν οι τράπεζες μετά τη φυγή κεφαλαίων 11 δισεκατομμυρίων ευρώ τους δύο τελευταίους μήνες".

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "Πάνω από 11 δισεκατομμύρια ευρώ έκαναν "φτερά" από τις ελληνικές τράπεζες μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες, ανοίγοντας μία ακόμη πληγή στο ήδη βαριά τραυματισμένο σώμα της ελληνικής οικονομίας ".

ΤΟ ΒΗΜΑ: " Γονικές παροχές: Ποιοι χάνουν και ποιοι κερδίζουν".

Στο βασικό της θέμα σχολιάζει ότι "προτού ολοκληρωθεί η πολυδιαφημισμένη φορολογική μεταρρύθμιση, η κυβέρνηση προχώρησε αιφνιδιαστικά σε αλλαγή της φορολογίας στις γονικές παροχές. Χαμένοι είναι όλοι όσοι δεν πρόλαβαν το προηγούμενο διάστημα να μεταβιβάσουν στα παιδιά τους με γονική παροχή ακίνητα των οποίων η αντικειμενική αξία είναι άνω των 200.000 ευρώ".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Βαριά η .... κληρονομιά ".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Η αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, η οποία θα εκτοξεύσει στα ουράνια την αξία των ακινήτων, κυρίως στις υποβαθμισμένες περιοχές, κρύβεται πίσω από την πρωτοφανή ενέργεια της κυβέρνησης να καταθέσει αιφνιδιαστικά, και μέσα σε ένα απίστευτο αλαλούμ αλληλοαναιρούμενους πληροφοριών, "ντροπολογία" με την οποία οι όποιες μεταβιβάσεις ακινήτων, γονικές παροχές, δωρεές και κληρονομιές πραγματοποιούνταν από χθες 8 Ιανουαρίου, θα επανακαθορίζονταν φορολογικά με βάση τα νέα κριτήρια του νόμου όταν αυτός κατατεθεί και ψηφιστεί από τη Βουλή στα μέσα του ερχόμενου Μαρτίου ".

ΕΘΝΟΣ: "Λεηλασία στα ακίνητα των Ταμείων ".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "Τεράστια ποσά χάνονται κάθε χρόνο για τα ασφαλιστικά Ταμεία, αφού τα ίδια αδιαφορούν για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας που διαθέτουν σε κτίρια και οικόπεδα σε φιλέτα αστικών περιοχών".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: " Δυναμίτης στα θεμέλια της χώρας".

Στο βασικό της θέμα επισημαίνει ότι "Εάν ο Καποδίστριας 1 τίναξε στον αέρα την Τοπική Αυτοδιοίκηση ο επαπειλούμενος Καποδίστριας 2 θα οδηγήσει το ελληνικό κράτος στην ξεχαρβάλωση και πάντως στο στάδιο της εξυπηρετήσεως των συμφερόντων, αφενός της καπιταλιστικής ολιγαρχίας του τόπου και κατά προέκτασιν της απενεργοποιήσεως κάθε αντιδράσεως των τοπικών κοινωνιών, σε ό,τι έχει να κάνει με την περιβόητη "παγκοσμιοποίηση ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: " Καταργούν τις αντικειμενικές. Με τιμές αγοράς οι φόροι μεταβίβασης που εκτινάσσονται στα ύψη".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Την αντικατάσταση των αντικειμενικών τιμών με ένα άλλο σύστημα, το οποίο προβλέπει τον προσδιορισμό των φορολογητέων αξιών των ακινήτων με βάση τις αγοραίες τιμές τους, εξετάζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: " Μπάχαλο η κυβέρνηση από τις κόντρες υπουργών".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Έντονοι τριγμοί στο κυβερνητικό σκάφος για τους Ευρωπαίους ελεγκτές που μπήκαν στα υπουργεία και έκαναν επιθεωρήσεις. Ο υπουργός Αμυνας με γραπτή δήλωσή του "άδειασε" τους τρείς κορυφαίους υπουργούς του οικονομικού επιτελείου γνωστοποιώντας ότι αυτός δεν συναντήθηκε με τους απεσταλμένους του Διευθυντηρίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όπως αυτοί ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: " Αλλαγή -γρίφος στις μεταβιβάσεις ".

Η εφημερίδα παρατηρεί ότι "με νέο άγνωστο αφορολόγητο όριο και συντελεστές οι γονικές παροχές. Τον Μάρτιο και οι νέες αυξημένες αντικειμενικές αξίες, ενώ ο Παπακωνσταντίνου υπόσχεται πρόσθετη επιβάρυνση μόνο για τις μεγάλες περιουσίες και ελάφρυνση για τις μικρές. Πληροφορίες για αύξηση του αφορολογήτου στα 300.000 ευρώ από 95.000 που είναι σήμερα. Για φοροεπιδρομή στην ακίνητη περιουσία κάνει λόγο η ΝΔ".

ΕΣΤΙΑ: "Παραλογισμός με τις δωρεές".

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "Όσο κι αν ψάξη κανείς στα φορολογικά χρονικά, τέτοιο παραλογισμό δύσκολα θα βρη. Να κατατίθεται στην Βουλή τροπολογία που προβλέπει ότι οι δωρεές και οι γονικές παροχές που θα γίνονται από τις 8 Ιανουαρίου 2010 (χθες) θα φορολογηθούν προσωρινά με το ισχύον 1% και οριστικά την 1η Μαϊου 2010 με άγνωστους συντελεστές".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: " Πρόσθετα μέτρα ύψους 3,5 δισ.ευρώ για το 2010".

Η εφημερίδα γράφει ότι "Πρόσθετα μέτρα μόνιμου χαρακτήρα ύψους 3,5 δισ.ευρώ ή 1,5% του ΑΕΠ ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να επιτευχθεί η μείωση του ελλείμματος στο 8,7% του ΑΕΠ φέτος. ".

Στο Καρφί του Σαββατοκύριακου: "Γιατί; 20 ερωτήσεις-απαντήσεις. Ντοκουμέντα για τα λάθη που σκοτώσαν τον Νίκο".

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "οι λανθασμένες εκτιμήσεις και οι ατυχείς χειρουργικοί χειρισμοί που επισήμανε η οικογένεια του Νίκου Κακαουνάκη και εξαιτίας των οποίων μια "απλή επέμβαση ρουτίνας" αποδείχθηκε μοιραία, επαληθεύονται με δραματικό τρόπο από τα ντοκουμέντα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και τις γνώμες άλλων γιατρών ".

Ο ΛΟΓΟΣ: " Φόροι φωτιά σε τσιγάρα, ποτά, κληρονομιές".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "φωτιά σε τσιγάρα, ποτά, κληρονομιές και γονικές παροχές βάζει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, και σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Παπακωνσταντίνου, θα έχει αναδρομική ισχύ από τις 8 Ιανουαρίου 2010 ανεξαρτήτως του χρόνου που θα ψηφιστεί".

ΤΑ ΝΕΑ: "5 νέοι φόροι χτυπούν τα ακίνητα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Πέντε νέοι φόροι έρχονται το 2010 στα ακίνητα, μια περίοδο κατά την οποία οι πωλήσεις κατοικιών έχουν υποστεί καθίζηση και η ύφεση πλήττει την οικοδομή. Πρόκειται για την αύξηση των φόρων στις γονικές παροχές, τις κληρονομιές, την επαναφορά του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας στη θέση του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων, την αύξηση του Ελάχιστου Κόστους Οικοδομής που αφορά όσους χτίζουν με αυτεπιστασία, καθώς και την αύξηση στις αντικειμενικές αξίες".

Η ΝΙΚΗ: "Κομφούζιο με τις γονικές παροχές".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "Τα πάνω κάτω έρχονται στην αγορά ακινήτων, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να καταθέσει νύχτα στη Βουλή τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο, για τις μεταβιβάσεις ακινήτων, η οποία είναι αμφιβόλου συνταγματικής νομιμότητας αφού προβλέπει αναδρομική φορολόγηση ".

PRESS time: "Η λίστα της ντροπής. 17 βιομηχανίες που μας σκοτώνουν. Πόρισμα-φωτιά του ελεγκτή δημόσιας διοίκησης".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Φωτιά είναι το πόρισμα του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για τις βιομηχανίες που κατηγορούνται ότι ρύπαναν με εξασθενές χρώμιο κι άλλες τοξικές ουσίες τον Ασωπό μολύνοντας τον υδροφόρο ορίζοντα της Βοιωτίας και ενδεχομένως της Αττικής, αλλά και για τους δημόσιους λειτουργούς που έκαναν τα στραβά μάτια".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Να πληρώσουν τα μονοπώλια".

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "Ο λαός δεν πρέπει να δείξει καμιά εμπιστοσύνη στην κυβερνητική προπαγάνδα, περιμένοντας τη νέα φοροεπιδρομή σε βάρος του από την κυβέρνηση με τη νέα φορολογική πολιτική και το νέο "Σύμφωνο Σταθερότητας". Μόνο η εργατική λαϊκή αντεπίθεση, μπορεί να της ορθώσει εμπόδιο. Αυτό που τώρα χρειάζεται είναι περισσότερη εμπιστοσύνη και συσπείρωση με το ΚΚΕ που έγκαιρα προειδοποίησε ότι την επαύριο των εκλογών η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ θα έφερνε καταιγίδα αντιλαϊκών μέτρων".

Η ΧΩΡΑ: "Αντισυνταγματική η ν-τροπολογία για φοροεπιδρομή στις γονικές παροχές".

Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι "Ανακολουθία λόγων και έργων χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό, καθώς πριν αλέκτορα φωνήσαι - και συγκεκριμένα στους δύο μόλις μήνες - ο κ.Παπανδρέου, έκανε στροφή από την αρχική δέσμευσή του να βάλει τέλος στις τροπολογίες "που θα ψηφίζονται από το παράθυρο". Τώρα οι τροπολογίες περνούν από την πόρτα της Βουλής, αλλά τη νύχτα.... ".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Αρχίζουν το Φεβρουάριο Ασφαλιστικό: οι 5 αλλαγές ".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: " Καπέλο 1.280% στις γονικές παροχές".
 
website counter
friend finderplentyoffish.com