Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Διακριτές θέσεις Ντόρας με αιχμές

Το στίγμα της αυτόνομης πολιτικής παρουσίας με διακριτές θέσεις σε όλα τα μεγάλα θέματα έδωσε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή (Κ.Ε) της Ν.Δ αφήνοντας αιχμές και για τον Α.Σαμαρά.


Με διακριτές θέσεις σε όλα τα θέματα αιχμής ("Καλλικράτης", Γερμανικό σύστημα και μεταναστευτικό) εμφανίσθηκε και από το βήμα της Κ.Ε της Ν.Δ η Ντόρα Μπακογιάννη. Άφησε αιχμές και για τον Α.Σαμαρά.

Για τις εξεταστικές που αρχίζουν αύριο και αφορούν τις υποθέσεις Βατοπεδίου και Ziemens, για την οποία αναμένεται να κληθεί και ίδια, λόγω της εμπλοκής που είχε το υπουργείο Εξωτερικών επί των ημερών της για την καθυστερημένη διαχείριση του τηλεγραφήματος που αφορούσε του Χρήστου Καραβέλα, ο οποίος δραπέτευσε, είπε:

"Αν υπάρξουν μεθοδεύσεις, συκοφαντίες και λάσπη εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, πρέπει να αντιμετωπισθούν με αποφασιστικότητα".

Πιο συγκεκριμένα:

- Ζήτησε ανοιχτό και ουσιαστικό διάλογο στα όργανα του κόμματος για αίτια της ήττας.

"Να αναλάβουμε το μερίδιο της ευθύνης που αντιστοιχεί στην παρουσία αλλά και στην απουσία του καθενός από εμάς από τα πολιτικά δρώμενα της κυβερνητικής μας περιόδου" είπε θυμίζοντας την κριτική που έκανε στον Α.Σαμαρά και κατά τη διάρκεια της προεδρικής κούρσας, όταν τον κατηγορούσε πως δεν έβγαινε στα ΜΜΕ για να υπερασπισθεί το κυβερνητικό έργο.

- Για το Γερμανικό σύστημα του οποίου είναι ένθερμη οπαδός, ενώ ο Α.Σαμαράς το θεωρεί "αρχηγικό", η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι είναι μια πρόταση που πρέπει να συζητηθεί στα πλαίσια της αλλαγής του εκλογικού συστήματος. Υποστήριξε ότι κατοχυρώνει την εσωκομματική δημοκρατία και αυτό απαντά σε "λογικές επιφυλάξεις και φόβους ότι θα οδηγηθούμε σε αρχηγικά κόμματα λες και σήμερα τα κόμματα στην Ελλάδα δεν είναι απολύτως αρχηγικά".

-Για το μεταναστευτικό σχολίασε ότι "θα ήταν λάθος η στάση των πολιτικών δυνάμεων να καθορίζεται από ψηφοθηρικούς λόγους".
 
website counter
friend finderplentyoffish.com