Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Μέτρα για τη λύση του δημοσιονομικού προβλήματος ζήτησε ο Δημήτρης Μπακατσέλος

Μείωση της σπατάλης στον δημόσιο τομέα, καταπολέμηση της διαφοράς και πάταξη της φοροδιαφυγής, ζήτησε από την κυβέρνηση ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), Δημήτρης Μπακατσέλος, κατά την ομιλία του σε εκδήλωση του φορέα για το νέο έτος.


Ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ τόνισε μεταξύ άλλων ότι «το σοβαρότατο δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας δεν είναι πρόσκαιρο ή συγκυριακό λόγω της οικονομικής κρίσης» και πρόσθεσε «δυστυχώς το 2010 δεν προδιαγράφεται ευοίωνο».

«Το βάρος δεν είναι δυνατόν να το σηκώσουν μόνο οι επιχειρήσεις και οι μισθωτοί, αλλά πρέπει να συμβάλλουν όλες οι κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες» τόνισε ο κ. Μπακατσέλος, ενώ «δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος, αναβάλλοντας τη λήψη δύσκολων αποφάσεων», όπως και ότι «ο ελληνικός λαός έχει αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης και είναι έτοιμος για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων».

Πρόσθεσε πως πέρα από τα μέτρα που έχει εξαγγείλει ήδη η κυβέρνηση, απαιτούνται και πρόσθετα ειδικότερα μέτρα, κυρίως για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά και συγκεκριμένων κλάδων, όπως ο κατασκευαστικός και αυτός του τουρισμού.

Ο κ. Μπακατσέλος έκλεισε την ομιλία του με την ευχή, το 2010 να υλοποιηθούν επιτέλους τα μεγάλα έργα στη Θεσσαλονίκη, όπως η 6η προβλήτα του λιμανιού και το ΣΕΜΠΟ, η επέκταση του αεροδρομίου, η κατασκευή της Ζώνης Καινοτομίας και του νέου εκθεσιακού-συνεδριακού κέντρου Θεσσαλονίκης.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com