Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Έρχονται αλλαγές σε ημιυπαίθριους και τέλη κυκλοφορίας

Την παρουσίαση ολοκληρωμένης λύσης για τους ημιυπαίθριους χώρους, σε τρεις μήνες από σήμερα, υποσχέθηκε η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιμπίλη, μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής». Δεσμεύτηκε ότι τα τέλη κυκλοφορίας για το 2011 θα είναι δικαιότερα.


Η υπουργός τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι ο περιορισμός της χρήσης του αυτοκινήτου και όχι της ιδιοκτησίας τους και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το μείγμα μέτρων που θα εφαρμοστεί προς αυτή την κατεύθυνση θα είναι "πιο αποτελεσματικό και απολύτως δίκαιό". Δικαιολόγησε τα υψηλά τέλη που κλήθηκαν να πληρώσουν φέτος οι ιδιοκτήτες παλαιότερων Ι.Χ. λέγοντας ότι χρειάστηκε να αντιμετωπίσει άμεσα μία κατάσταση, γιατί διαφορετικά θα εφαρμοζόταν η ρύθμιση της Ν.Δ. Όπως υποστήριξε, εκείνη, υπό τον μανδύα της απόσυρσης, ήταν πιο άδικη.

Ημιυπαίθριοι

Αναφορικά με τους ημιυπαίθριους, η Τίνα Μπιρμπίλη χαρακτήρισε επιφανειακή την κριτική που δέχεται. "Η άρνηση προσφυγής σε μία καθαρά εισπρακτική πολιτική που αντιβαίνει στο Σύνταγμα και στους νόμους δεν νομίζω ότι αποτελεί βάση έγκλησης", τόνισε. Αρνήθηκε ότι το "πάγωμα" της ρύθμισης Σουφλιά συνέβαλε και στο "πάγωμα" της οικοδομικής δραστηριότητας. Εκτίμησε ότι αυτό οφείλεται σε αλλαγές που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση στον γενικό πολεοδομικό κανονισμό, "τις οποίες πρέπει να δούμε πολύ προσεκτικά".
 
website counter
friend finderplentyoffish.com