Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Γ. Παπακωνσταντίνου: Ούτε ζήτησαμε, ούτε περιμένουμε βοήθεια

Η Ελλάδα δεν ζήτησε και δεν περιμένει βοήθεια από τις Βρυξέλλες και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ξεκαθάρισε ο υπουργός οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στην ιταλική οικονομική εφημερίδα «Il Sole 24 Ore». Παραδέχτηκε ότι το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής είναι φιλόδοξο, αλλά τόνισε ότι αποτελεί μονόδρομο, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι η ελληνική κοινωνία έχει κατανοήσει την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις.


Ο υπουργός επεσήμανε ότι δεν θα μπορούσε να υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο για την οικονομία. "Όλοι κατανοούν την ανάγκη να μειωθεί το έλλειμμα με μόνιμα μέτρα, τόσο σε ό,τι αφορά τα έσοδα, όσο και τα έξοδα", επεσήμανε. "Ασφαλώς και πρόκειται για ένα φιλόδοξο σχέδιο, αλλά στηρίζεται από ισχυρή πολιτική βούληση", υπογράμμισε ο Γ. Παπακωνσταντίνου.

Έθεσε στόχο είσπραξης 2,5 δισ. ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις, μέσα στο 2010, κάνοντας λόγο για ένα ευέλικτο σχέδιο, το οποίο θα περιλαμβάνει όχι μόνο τη μείωση του ποσοστού συμμετοχής του Δημοσίου σε επιχειρήσεις, αλλά και οριστικές πωλήσεις, με τη δυνατότητα να διατηρηθεί παρουσία της κυβέρνησης στον τομέα των υποδομών .

Αναφορικά με το ασφαλιστικό σύστημα, δήλωσε ότι η σημερινή κατάσταση είναι σαφώς μη βιώσιμη και τόνισε ότι στόχος είναι η κατάθεση νομοσχεδίου για την αναμόρφωσή του ως τον Απρίλιο.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com