Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Οι νέοι αντινομάρχες Θεσσαλονίκης

Νέους αντινομάρχες όρισε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης



* Τον Ευθύμιο Φωτόπουλο στη Διεύθυνση Παιδείας, που μέχρι χθες κατείχε ο αδελφός του νομάρχη Διονύσης Ψωμιάδης. Πάντως, ο νυν και ο τέως αντινομάρχης ήταν επι σειρά ετών στενοί συνεργάτες στο αντικείμενο αυτό και κυρίως στο σχεδιασμό της σχολικής στέγης, που αποτελεί χρόνιο πρόβλημα του νομού.
* Την Ανθή Πορφυριάδου στον τομέα Κτηνιατρικής και Αλιείας, που μέχρι πρότινος ανήκε στο "δεξί χέρι" του νομάρχη Γιώργο Τσαμασλή με αυξημένες αρμοδιότητες. Η κ.Πορφυριάδου θεωρείται "εργάτης" της παράταξης Ψωμιάδη κατά τα κοινώς λεγόμενα, ωστόσο την τελευταία διετία είχε "παράπονα" γιατί δεν της είχε δοθεί κάποια αντινομαρχία.
* Την Ευτέρπη Βασιλειάδου στην Πρόνοια, μια αντινομαρχία που ιδρύθηκε τώρα, ενώ πριν λειτουργούσε απλώς ως διεύθυνση με εντεταλμένο νομαρχιακό σύμβουλο.
* Την πρώην πρόεδρο του νομαρχιακού συμβουλίου Αθηνά Αηδονά, στην οποία ανέθεσε τον τομέα της Υγείας.
* Διατήρησε την Ιωάννα Τζάκη στη Διεύθυνση Ανάπτυξης και Βιομηχανίας και τον Γιάννη Αγγούρα στην Πολεοδομία.
Πάντως, με τις νέες αντινομαρχίες καταργούνται κάποιες άλλες και μαζί οι αρμόδιοι αντινομάρχες.
Ο Γιώργος Τσαμασλής που τα τελευταία χρόνια είχε συγκεντρώσει στα χέρια του τον τομέα της αγοράς, την ποιότητα ζωής και το περιβάλλον, χθες δεν εμφανίσθηκε καν στο νομαρχιακό συμβουλίο, αν και ήταν εισηγητής σε ένα σημαντικό περιβαλλοντικό θέμα που αφορούσε το δήμο Νέας Απολλωνίας.
Ο Γιάννης Παλαιστής που ήταν αντινομάρχης Μεταφορών, Επικοινωνιών και Τεχνικού Ελέγχου, παρότι δεν έδειξε κάποια δυσαρέσκεια, εμφανίζεται υποβαθμισμένος.
Όπως ανακοινώθηκε από τον ίδιο το νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη, τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν και τα ονόματα των νέων εντεταλμένων νομαρχιακών συμβούλων, καθώς και οι αρμοδιότητές τους.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com