Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Ανοιχτός ο Προμαχώνας, ύστερα από τη συνάντηση αγροτών - Μπόρισοφ

Στην προσωρινή άρση του αποκλεισμού του μεθοριακού σταθμού του Προμαχώνα προχώρησαν οι αγρότες των Σερρών, ύστερα από τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπόρισοφ. Οι αγρότες συμφώνησαν να ανοίξουν τα σύνορα, για να εκτονωθούν οι ουρές χιλιομέτρων που είχαν σχηματιστεί και θα συνεδριάσουν εκ νέου στις 10 το βράδυ, για να αποφασίσουν τι μέλλει γενέσθαι.


Η συνάντηση έγινε σε βουλγαρικό έδαφος, κατόπιν αιτήματος των αγροτών. Ο Μπ. Μπόριοφ έφτασε με ελικόπτερο, λίγο μετά τις τέσσερις το απόγευμα, μέσα σε δύο ώρες από τη στιγμή που τον προσκάλεσαν, όπως είπε και στους ίδιους. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, που κράτησε περίπου μία ώρα, οι αγρότες μετέφεραν στον Βούλγαρο πρωθυπουργό τα αιτήματά τους και εξήγησαν τους λόγους για τους οποίος προχώρησαν στον αποκλεισμό των συνόρων. Συμφώνησαν στο άνοιγμα του μεθοριακού σταθμού, από τις 5 μ.μ. έως τις δέκα το βράδυ. Η συμφώνια επισφραγίστηκε με μία χειραψία.

Ο Μπ. Μπόρισοφ, μόλις προσγειώθηκε, ενημέρωσε τον Γ. Παπανδρέου για τη συνάντηση, ενώ συνομίλησε και με τον Αντώνη Σαμαρά. όπως ανακοίνωσε το Μέγαρο Μαξίμου, ο Γ. Παπανδρέου συμφώνησε με την πρόθεση του Πρωθυπουργού της Βουλγαρίας να συναντηθεί με τους αγρότες. Παράλληλα, ενημέρωσε τον Μπ. Μπόρισοφ για το περιεχόμενο της πρωινής ομιλίας του στη Βουλή και την έκκληση που απηύθυνε στους αγρότες να ανοίξουν τους δρόμους.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com