Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Δημ. Δρούτσας: «Λάδι στη φωτιά» η κουβέντα για τις αποζημιώσεις

Ανοικτό χαρακτήρισε το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δ. Δρούτσας, σε δηλώσεις του σε συντάκτη της εφημερίδας «Handelsblatt». Πρόσθεσε πως η Ελλάδα στην παρούσα φάση η δεν επιθυμεί να ρίξει άλλο λάδι στη φωτιά και ότι χρειάζεται τη πολιτική αλληλεγγύη της Γερμανίας και της Ε.Ε.


Η Γερμανική εφημερίδα αναφέρεται στις αποζημιώσεις σε άρθρο με τίτλο, «Η Αθήνα δεν επιθυμεί να αναζωπυρώσει την κρίση υπερχρέωσης με αξιώσεις για επανορθώσεις» και υπότιτλο «Οι Έλληνες βλέπουν την επανόρθωση της αδικίας, που υπέστησαν υπό τη γερμανική κατοχή, ως θεμιτό τους δικαίωμα».

Αφορμή για το άρθρο ήταν το εξώφυλλο του περιοδικού «Focus» και οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Παγκαλου ότι οι Γερμανοί, στη διάρκεια του Β Παγκοσμίου έκλεψαν ελληνικό χρυσό και για αυτό το λόγο το Βερολίνο δεν δικαιούται να ασκεί κριτική στη δημοσιονομική διαχείριση της Αθήνας. Ο Δ. Δρούτσας, σύμφωνα με το άρθρο, ανέφερε πως το ζήτημα των επανορθώσεων είναι ανοικτό αν και η Ελλάδα δεν επιθυμεί να το κάνει θέμα άμεσα και να το συνδέσει με τα δημοσιονομικά της προβλήματα.Επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών δήλωσε αισιόδοξος και ανέφερε πως η Ελλάδα αναμένει μια ξεκάθαρη πολιτική υποστήριξη.

Τέλος, σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με την προτροπή του ΙΝΚΑ για μποικοτάζ των γερμανικών προϊόντων από τους Έλληνες πολίτες, δήλωσε πως όταν ο κόσμος, ακούει μόνο κριτική και αισθάνεται ότι δεν έχει υποστήριξη, φουντώνουν τα αισθήματα και μπορεί να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com