Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Πτώση 1,3% για το Χρηματιστήριο

Πτώση 1,3% σημείωσε ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών που έκλεισε στις 1.936 μονάδες. Η αγορά όχι μόνο έχασε τη χθεσινή άνοδο, αλλά κατήλθε σε χαμηλότερα επίπεδα λόγω της απουσίας αγοραστών.


Σήμερα Τετάρτη δεν βρέθηκαν επενδυτές να συνεχίσουν τις αγορές που έκαναν χθες σε μετοχές όπως Alpha Bank και Alapis. Αντίθετα, οι ίδιοι ή άλλοι επενδυτές «πυροβόλησαν» τους ίδιους τίτλους. Ετσι, η Alpha υποχώρησε 5,15% και η Alapis 5,41%. Αυτό δείχνει ότι η αγορά κινείται σε συγκεκριμένα επίπεδα μεταξύ 1.850 και 2.150 μονάδων και ανακυκλώνεται το ίδιο χρήμα. Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης έχασε 1,85%, της μεσαίας 2,04% και της μικρής 1,59%.

Η αρχική ισορροπία στην αγορά, στο ξεκίνημα της ημέρας, έγειρε χαμηλότερα με αποτέλεσμα 124 μετοχές να κλείσουν με πτώση έναντι 50 με άνοδο. Θετική πορεία, με σημαντικά κέρδη 3,52%, σημείωσε η Coca Cola, συνεχίζοντας την αντιστρόφως ανάλογη πορεία με τον Γενικό Δείκτη. Ο τίτλος της Coca Cola λειτουργεί όπως έχουμε επαναλάβει ως εργαλείο αντιστάθμισης. Θετικά 1,45% κινήθηκε και η μετοχή της ΔΕΗ, ενώ η Αγροτική Τράπεζα πήγε κόντρα στον τραπεζικό κλάδο (-2,96%) και κατέγραψε άνοδο 0,70%. Στον πίνακα με τις μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο βρέθηκαν κυρίως τίτλοι της λεγόμενης περιφέρειας, που έχουν απόλυτη τιμή χαμηλότερη του ενός ευρώ. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 149 εκατ. ευρώ.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com