Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Από το Νοέμβριο 2010 η εισφορά στις συντάξεις άνω των 1400 ευρώ

Η εισφορά στις συντάξεις άνω των 1400 ευρώ θα ισχύσει από το Νοέμβριο του τρέχοντος έτους. Αυτό υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο MEGA, ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος. Προσέθεσε ότι δεν έχει «κλειδώσει» ακόμη η χρονολογία του νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων καθώς ΕΕ και ΔΝΤ πιέζουν ώστε οι αλλαγές να υιοθετηθούν νωρίτερα από το 2018.


Ο κ. Λοβέρδος, παραδέχθηκε ότι κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου της Πέμπτης, δήλωσε ότι οι όποιες συζητήσεις για τον προσδιορισμό της βασικής σύνταξης, κινούνται στην κατεύθυνση της μείωσης από τα επίπεδα των 360 ευρώ που έχουν ανακοινωθεί καθώς "δεν είναι δυνατόν να διαμορφωθεί σε υψηλότερα επίπεδα" όπως είπε χαρακτηριστικά.
Επίσης, δήλωσε ότι "είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που δεν έχει εξασφαλίσει ότι το 2030 οι δαπάνες για τις συντάξεις θα διαμορφώνονται περίπου στα ίδια επίπεδα με σήμερα".

Τέλος επισήμανε ότι ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί το ότι ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων "θα εφαρμοστεί από το 2018". Όπως διευκρίνισε, αυτό συμβαίνει διότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πιέζουν προκειμένου να υιοθετηθούν οι αλλαγές νωρίτερα.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com