Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Α. Σαμαράς: Εθνική γραμμή της Ν.Δ. κατά ΔΝΤ

Κατηγορηματικό όχι στην προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ, είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ., Αντώνης Σαμαράς από το Ναύπλιο, όπου γίνεται το προσυνέδριο του κόμματος με αντικείμενο την οικονομία. Άφησε μάλιστα αιχμές και για τη Ντόρα Μπακογιάννη, που τις προηγούμενες ημέρες δήλωσε ότι δεν πρέπει να δαιμονοποιείται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Η πρών υπουργός όταν πήρε το λόγο είναι σαφές ότι απέφυγε τη ρήξη, έθεσε βεβαίως το δίλλημα για τα υψηλά επιτόκια με τα οποία δανείζεται η χώρα, παραδέχτηκε, όμως, ότι το ΔΝΤ είναι προσβολή για κάθε πολίτη της χώρας που καταφεύγει σε αυτό.


"Φοβικοί, ασφαλώς, δεν πρέπει να είμαστε απέναντι σε τίποτε.", είπε. "Ούτε καν απέναντι στο ΔΝΤ. Μπαμπούλα δεν πρέπει να θεωρούμε κανένα. Ρεαλιστές οφείλουμε να είμαστε! Την αλήθεια οφείλουμε να εξηγούμε στον Ελληνικό λαό… Και η αλήθεια είναι ότι όπου πήγε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο πρώτος και απαράβατος όρος που επέβαλε παντού ήταν η ισοπέδωση μισθών και συντάξεων. Αυτή τη συνταγή, της λεγόμενης μείωσης του μισθολογικού κόστους, που φέρνει φαύλο κύκλο ύφεσης, ανεργίας, ελλειμμάτων, χωρίς προοπτική και χωρίς διέξοδο, την απορρίπτω! Επειδή ξέρω τι θα σημάνει για τον Ελληνικό λαό… Γι’ αυτό και η αντίθεσή μας στην προοπτική του ΔΝΤ είναι αδιαπραγμάτευτη εθνική στάση για τη Νέα Δημοκρατία.", ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Η Ντόρα Μπακογιάννη που πήρε το λόγο λίγο αργότερα είπε ότι πριν δαιμονοποιήσουμε τις επιλογές που έχουμε από το μηχανισμό στήριξης, ας δούμε κάποια άλλα θέματα. "Μπορεί η Ελλάδα να δανείζεται με 7-8% επιτόκιο και οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών να πέφτουν στον Καιάδα;", αναρωτήθηκε. "Θέλω, όμως, να ξεκαθαρίσω κι αυτό. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη προσβολή για έναν πολίτη, όταν η χώρα του χρειάζεται να χτυπήσει την πόρτα του ΔΝΤ. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό ειδικά για μια χώρα της Ευρωζώνης", πρόσθεσε.

Εφόσον η χώρα προσφύγει στο μηχανισμό στήριξης είπε ότι αυτό πρέπει να γίνει κάτω από τρεις προϋποθέσεις: να είναι για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, να βγούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα, να αντιληφθούμε ότι από μόνος του ο μηχανισμός δεν μας σώζει. "Εμείς οι Έλληνες πρέπει να βγάλουμε τη χώρα μας από την κρίση", τόνισε.

Για πρώτη φορά ο Αντώνης Σαμαράς ανέβασε και τους τόνους της αυτοκριτικής, μιλώντας για "αμαρτίες" και "βαρίδια" της Νέας Δημοκρατίας. "Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μοιάζει να έχει σχέδιο μόνο για ένα πράγμα: για να πλήξει την Νέα Δημοκρατία. ", είπε. "Το θέλει - να μας πλήξει - αλλά δεν το μπορεί. Γιατί η σημερινή Νέα Δημοκρατία αναγνώρισε όλες τις «αμαρτίες» της, αλλά - το είπα και το ξαναλέω - ξεφορτώνεται και όλα τα «βαρίδια» του παρελθόντος. Και αυτό δεν είναι επιλογή δική μου μόνο. Είναι επιταγή 800 χιλιάδων νέων μελών και πολύ περισσότερων ψηφοφόρων μας. Που συσπειρώθηκαν γύρω μας, όχι απλώς γιατί πιστεύουν σε μας. Αλλά γιατί απαιτούν να αλλάξουμε. Κι αυτό κάνουμε.", πρόσθεσε.

Το προσυνέδριο άρχισε στις 11 το πρωί στο κλειστό γυμναστήριο του Ναυπλίου. Η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία δεν χειροκρότησε κατά την ομιλία του πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας, αντάλλαξε, όμως χειραψία μαζί του, όταν εκείνος ανέβηκε στο βήμα. Είναι η πρώτη συνάντηση των δύο, μετά το τελεσίγραφο διαγραφής που της έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς, με αφορμή την άρνησή της να προσέλθει στην Κεντρική Επιτροπή της Ν.Δ., την περασμένη Κυριακή, στην οποία υιοθετήθηκαν οι οργανωτικές προτάσεις για τη λειτουργία του κόμματος, του προέδρου, με κάποιες από τις οποίες διαφωνεί.

Στο συνέδριο βρίσκονται επίσης και πολλοί βουλευτές, καθώς και στελέχη του κόμματος, όπως οι Ι. Παπαθανασίου, Κ. Χατζηδάκης, Α. Λυκουρέντζος, Έλσα Παπαδημητρίου, Ι. Ανδριανός, Γ. Μανώλης κ.α.

Δριμεία επίθεση Σαμαρά στο Γ. Παπανδρέου

Δριμεία επίθεση προσωπικά κατά του Γιώργου Παπανδρέου εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς. Τον κατηγόρησε για νεοφιλελεύθερο σοσιαλισμό. "Ο Πρωθυπουργός είχε το θράσος χθες να δηλώσει ότι για την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ ευθύνονται οι πολιτικές των συντηρητικών κυβερνήσεων στην Ελλάδα και οι συντηρητικές κυβερνήσεις στην Ευρώπη, που ενέπλεξαν δήθεν το ΔΝΤ στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης!", είπε.

"Μάλλον δεν μας τα λέει καλά… Ξεχνά ότι ήταν Σοσιαλιστικές κυβερνήσεις στην Ελλάδα που υπέρ-τριπλασίασαν το δανεισμό της χώρας. Ξεχνά ότι το λαϊκισμό ήταν το ΠΑΣΟΚ που τον εισήγαγε στη χώρα. Και τον μετέτρεψε σε αληθινή «επιστήμη», είτε βρισκόταν στην Κυβέρνηση είτε στην Αντιπολίτευση. Ξεχνά ότι ο ίδιος έταζε στους πάντες τα πάντα προεκλογικά, μόλις πριν λίγους μήνες. Κι ύστερα ήταν ο ίδιος που απευθύνθηκε πρώτος στο ΔΝΤ, για να βάλει ένα «πιστόλι στο τραπέζι όπως μας είπε. Και η «μπλόφα» του γύρισε εναντίον της Ελλάδας, όταν αποφάσισαν οι Ευρωπαίοι να μας σώσουν μαζί με το ΔΝΤ… Και το «πιστόλι» εκπυρσοκρότησε στα χέρια του! Και μέσα στη σύγχυσή του ο κ. Παπανδρέου θυμήθηκε να δώσει και …«ιδεολογική διάσταση». Και του φταίνε ξαφνικά τα Κεντροδεξιά Κόμματα της Ευρώπης! Μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται ο κ. Σαρκοζί που μας στήριξε εξ αρχής. Και ο κ. Μπαρόζο ασφαλώς. Που μας στήριζε συνεχώς.", πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ν.Δ..

Ο Αντώνης Σαμαράς άσκησε κριτική και στη Σοσιαλιστική Διεθνή, πρόεδρος της οποίας είναι ο Γιώργος Παπανδρέου. "Ούτε ένα ψήφισμα δεν βγάλανε.", είπε. "Και τελικά ο κ. Παπανδρέου προσφεύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπου προΐσταται Σοσιαλιστής" (εννοεί τον Ντομινίκ Στρος Καν". "Για να μας σώσει μαζί με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπου επίσης προΐσταται Σοσιαλιστής. Στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, λοιπόν, μας οδηγεί, δυστυχώς, ο Νεοφιλελεύθερος Σοσιαλισμός του κ. Παπανδρέου…", τόνισε.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επιχείρησε να ανεβάσει και το εθνικό φρόνημα: "Η Ελλάδα επανέρχεται στο προσκήνιο, 2.500 χιλιάδες χρόνια αργότερα, όχι ως το Ελεύθερο φρόνημα που νικάει τις Αυτοκρατορίες, αλλά ως το «σπάταλο διαφθαρμένο κράτος» που εκλιπαρεί δανεικά για να μη βουλιάξει. Αυτό εμένα με θίγει. Όπως είμαι βέβαιος ότι θίγει και όλους εσάς. Όπως θίγει βαθιά κάθε Έλληνα. Ε λοιπόν, σας το λέω: Θα ξανά-σταθούμε στα πόδια μας, παρά την κρίση. Θα ξαναφτιάξουμε την Οικονομία μας με Ανταγωνιστικότητα, Διάχυση Ευκαιριών και Διάχυση Ευημερίας. Θα νικήσουμε και πάλι! Αυτή τη φορά θα νικήσουμε, το Χρέος. Και τον κακό εαυτό μας - που οδήγησε στο χρέος…"

 
website counter
friend finderplentyoffish.com