Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Γ. Παπανδρέου: Εντός των επόμενων εβδομάδων η απόφαση για την ενεργοποίηση του μηχανισμού

Εντός των επόμενων εβδομάδων θα ληφθεί η απόφαση για την ενεργοποίηση ή όχι του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο Neeswek ο Γιώργος Παπανδρέου.


"Πρέπει να αποφασίσουμε εάν θα ενεργοποιήσουμε τον μηχανισμό αυτόν τις προσεχείς εβδομάδες...Δεν έχουμε ακόμη λάβει επίσημη απόφαση. Αυτό που λέμε είναι "ας ετοιμασθούμε ώστε να είναι έτοιμος, εάν χρειασθεί να πατήσουμε το κουμπί", τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο Γιώργος Παπανδρέου πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δεν θα έχει δυσκολία να δανεισθεί από τις αγορές τον επόμενο μήνα. "Δεν θα χρεοκοπήσουμε. Το πρόβλημα είναι το κόστος του δανεισμού και για πόσο διάστημα μπορούμε να το αντέξουμε. Εκτιμώ ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα ακόμη και τον Μάιο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε αποκλείσει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσουμε τον μηχανισμό", σημείωσε.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι τι πακέτο βοήθειας δίνει στην Ελλάδα ένα περιθώριο ελιγμών. "Μας δίνει ένα περιθώριο ελιγμών για να πραγματοποιήσουμε τις αναγκαίες αλλαγές για να κάνουμε την οικονομία μας βιώσιμη", τόνισε.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com