Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Σε ελεγκτικό πρέσινγκ όσοι δεν υπέβαλαν δηλώσεις

Χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, ανενεργές επιχειρήσεις και όσους δεν αποδίδουν τον ΦΠΑ εντόπισε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και τους στέλνει στον ελεγκτή.


Τα αποτελέσματα των διασταυρώσεων, που έχουν αποσταλεί στις αρμόδιες υπηρεσίες για τη διενέργεια των σχετικών ελέγχων, εξετάστηκαν στη χθεσινή σύσκεψη της Ειδικής Επιτελικής Ομάδας Εργασίας του υπουργείου Οικονομικών.

Οι φορολογούμενοι, που εντοπίστηκαν να εμφανίζουν αποκλίσεις «φορολογικής συμπεριφοράς», αντιμετωπίζουν τον εξονυχιστικό έλεγχο των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου, αλλά και πλήθος κυρώσεων, που αφορούν από πρόστιμα, προσαυξήσεις, κλείσιμο καταστημάτων, μέχρι και ποινικές κυρώσεις, όπως προβλέπει το φορολογικό νομοσχέδιο που συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής. Οι διασταυρώσεις που διενήργησε στο τελευταίο τρίμηνο η ΓΓΠΣ αφορούν ληξιπρόθεσμες οφειλές με ακίνητα, εντοπισμό ανενεργών επιχειρήσεων, μη υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ, αποφυγή ενδοκοινοτικού ΦΠΑ, ληξιπρόθεσμες οφειλές ΦΠΑ, καθώς και σημαντικές διαφοροποιήσεις στοιχείων δηλώσεων ΦΠΑ μεταξύ των τελευταίων ετών.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com