Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Διευκρινίσεις για τις δαπάνες ιατρών και νοσοκομείων στις δηλώσεις από το υπ. Οικονομικών

Διευκρίνιση για τον τρόπο διαχωρισμού των δαπανών ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης στις δηλώσεις του 2009, σε περίπτωση που δεν αναγράφονται χωριστά στη βεβαίωση του ταμείου, εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η διευκρίνιση αφορά στην περίπτωση που στις βεβαιώσεις των ασφαλιστικών ταμείων οι δαπάνες για ιατρούς και για νοσοκομεία δεν διαχωρίζονται και ταυτόχρονα δεν υπάρχουν φωτοαντίγραφα των αποδείξεων .

Τότε σημειώνεται πως οι φορολογούμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν στη ΔΟΥ υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα διαχωρίζουν το μη καλυπτόμενο από το ταμείο ποσό, σε νοσοκομειακά έξοδα και σε ιατρικά έξοδα σε γιατρούς – φυσικά πρόσωπα.

Τέλος σε περίπτωση που ούτε υπάρχουν φωτοαντίγραφα αλλά ούτε ο φορολογούμενος επιθυμεί να υποβάλλει την υπεύθυνη δήλωση, τότε, σύμφωνα με το υπουργείο, το ποσό θα γίνεται δεκτό, αλλά θα εκπίπτει από το φόρο ως δαπάνες νοσοκομειακής περίθαλψης, δηλαδή θα εκπίπτει από το φόρο μόνο το 20% του ποσού των δαπανών που δεν καλύφθηκε από τα ταμεία.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com