Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Νέο κατάλογο ευρημάτων ανακοίνωσε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

Νέα στοιχεία σε σχέση με την υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα», ανακοίνωσε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Λευτέρης Οικονόμου, ύστερα από έρευνες που πραγματοποίησε η αστυνομία σε Ι.Χ ιδιοκτησίας του Κων. Γουρνά, καθώς και σε δύο διαμερίσματα στην Κυψέλη.


Όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., χθες κατά την έρευνα της αστυνομίας εντοπίστηκε το ΙΝΕ 1629 Lancia Detra, που ανήκει στο συλληφθέντα και κατηγορούμενο για συμμετοχή στον "Επαναστατικό Αγώνα", Κώστα Γουρνά, το οποίο και μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ. Το όχημα ερευνήθηκε από τους αστυνομικούς, παρουσία εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τον Λ. Οικονόμου, στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου εντοπίστηκε ένα σακίδιο πλάτης το οποίο περιείχε δύο πιστόλια Zastava 9 χιλιοστών με γεμιστήρες, που ήταν άδειοι, δύο γεμιστήρες χωρίς φυσίγγια, 125 σφαίρες, δύο σκληρούς μεγάλης χωρητικότητας και τρία USB.

Παράλληλα, εντοπίστηκε χρηματικό ποσό, ύψους 119.240 ευρώ, τρία πλαστά δελτία ταυτότητας με τη φωτογραφία του, δύο εκ των οποίων είχαν τα ίδια στοιχεία. Όπως τόνισε μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια, προκειμένου να εξεταστούν.

Σύμφωνα με τον Ελευθέριο Οικονόμου τα δύο πιστόλια δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ενέργειες. Στους σκληρούς δίσκους εντοπίστηκαν προκηρύξεις του Επαναστατικού Αγώνα για σειρά βομβιστικών επιθέσεων, κατάλογος με τα στοιχεία πολιτικών, επιχειρηματιών, δικαστών κ.α., καθώς και στοιχεία 13 εταιρειών σε όλη τη χώρα, οι οποίες χρησιμοποιούν εκρηκτικές ύλες για την εκτέλεση των εργασιών τους (π.χ λατομεία). Όπως ανέφερε, εντοπίστηκαν και οδηγίες για την κατασκευή εκρηκτικών, καθώς και για την κατασκευή πλαστών ταυτοτήτων.

Επιπλέον, σύμφωνα με την αστυνομία, ύστερα από έρευνα σε διαμέρισμα του 5ου ορόφου στην οδό Μηδείας 7, στην Κυψέλη, βρέθηκε ότι ήταν κενό και η αστυνομία θεωρεί ότι χρησιμοποιούνταν από τους συλληφθέντες. Επίσης, οι αστυνομικοί θεωρούν ότι συλληφθέντες χρησιμοποιούσαν και διαμέρισμα στον δεύτερο όροφο της ίδιας πολυκατοικίας, το οποίο και οι αστυνομικοί αναφέρουν ότι νοίκιασαν με ψεύτικα στοιχεία. Σε αυτό εντοπίστηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία, κουκούλες, δύο ζευγάρια χειροπέδες, γάντια, μια συσκευή αποθήκευσης USB, μία βιντεοκάμερα και δύο πλαστές ταυτότητες.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com