Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Αλλαγές στους ημιυπαίθριους εισηγείται η Ν.Δ.

Πρόταση, ώστε να προσμετράται ο ημιυπαίθριος στο συντελεστή δόμησης του κτηρίου κατέθεσε ο τομεάρχης περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Επέμεινε ότι το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση διακατέχεται από εισπρακτική λογική.


Ο βουλευτής πρότεινε επίσης επέκταση της ισχύος της ρύθμισης για περισσότερα από 40 χρόνια, η οποία δεν έγινε αποδεκτή από το υπουργείο. Εκτίμησε ότι το νομοσχέδιο κινδυνεύει να κληροδοτήσει το πρόβλημα στο μέλλον, δημιουργώντας ουσιαστικά μία νέα γενιά ημιυπαίθριων. Όσον αφορά στο "πράσινο ταμείο", ο Κυρ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι δεν έχει αποσαφηνισθεί ο τρόπος με τον οποίο θα διοχετευθούν σε περιβαλλοντικές παρεμβάσεις οι πόροι που θα προέλθουν από την ρύθμιση,

Έκανε λόγο για θετική ανταπόκριση του υπουργείου Περιβάλλοντος στις προτάσεις της Ν.Δ. για αυστηροποίηση του νόμου όσον αφορά τα διατηρητέα κτίρια και τους παραδοσιακούς οικισμούς και για την αναδρομικότητα στην ισχύ της ρύθμισης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή , η Ν.Δ. άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να το υπερψηφίσει υπό την προϋπόθεση ότι η αρμόδια υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη θα προχωρήσει σε αλλαγές.

Η Τίνα Μπιρμπίλη μιλώντας επί της αρχής του νομοσχεδίου, ανέφερε ότι η αντικειμενική αξία θα είναι η βάση στην οποία θα στηριχθεί η ρύθμιση ώστε να είναι αντιπροσωπευτικότερη ανά περιοχές.

Την αντίθεσή τους στη ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους και τις αλλαγές χρήσεων δήλωσαν το ΚΚΕ, ο ΛΑΟΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com