Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Γ. Παπανδρέου: Το Φορολογικό απάντηση σε ένα «απερίγραπτο πλιάτσικο»

Τη συνδρομή όλων των πολιτικών δυνάμεων στην προσπάθεια για ανάπτυξη, ανάταξη και σταθερότητα της χώρας ζήτησε ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το φορολογικό νομοσχέδιο. Αναφέρθηκε με σκληρές εκφράσεις στη Νέα Δημοκρατία, εξαιτίας της πρόθεσης των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο, αλλά και των ευθυνών που επιρρίπτουν στο ΠΑΣΟΚ για την κρίση δανεισμού.


Απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας είπε: "Τολμάτε να μιλάτε κ. Σαμαρά για το πού είναι τα spread σήμερα;". Υποστήριξε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση άφησε έξι χρόνια την οικονομία να αιμορραγεί και τώρα κατηγορεί τη νέα κυβέρνηση ότι χρονοτριβεί. Ο Γ. Παπανδρέου έκανε λόγο για κατάρρευση των φορολογικών εσόδων τα περασμένα χρόνια και ταυτόχρονο όργιο σπατάλης. Χαρακτήρισε "απερίγραπτο πλιάτσικο" όσα συνέβησαν στο παρελθόν, προσθέτοντας ότι αυτή η κατάσταση ευθύνεται για το έλλειμμα αξιοπιστίας και τη σκληρή επιτήρηση της ελληνικής οικονομίας.

Αναφερόμενος στο φορολογικό νομοσχέδιο, υποστήριξε ότι είναι δικαιότερο, και εμπεδώνει τις αρχές της ισότητας και της διαφάνειας. Υπογράμμισε ότι ήταν άδικο και παράλογο το γεγονός να πληρώνουν μόνον όσοι δεν μπορούν να κρύψουν εισοδήματα, την ίδια στιγμή που ο αδήλωτος πλούτος ήταν γύρω μας, σε κοινή θέα.

"Με το νομοσχέδιο απαντάμε στο άδικο και το παράλογο, να γλυτώνει μόνιμα ο πλούτος, που συσσωρεύεται προκλητικά, και οι φοροδιαφεύγοντες αυτοί να δικαιούνται ακόμα και επίδομα αλληλεγγύης, γιατί τα εισοδήματα που δηλώνουν είναι κάτω απ’ το αφορολόγητο όριο", τόνισε

Απευθυνόμενος στον Αντώνη Σαμαρά, τον κάλεσε να αφήσει πίσω το παρελθόν . "Βοηθήστε από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για μια δικαιότερη Ελλάδα. Καταψηφίζετε επί της αρχής, χαίρομαι που αναφερθήκατε στα θετικά του νομοσχεδίου, αλλά εμείς βάζουμε βάσεις για μια Ελλάδα, που αδημονούν οι πολίτες. Και αφήστε τις τετριμμένες κριτικές περί καθυστέρησης, όταν εμείς κάναμε πρωτοφανή διαβούλευση πριν την κατάθεσή του", είπε.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε όλες τις πτέρυγες του κοινοβουλίου να ψηφίσουν το φορολογικό και να αποδείξουν ότι το πολιτικό σύστημα μπορεί να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος. "Ελάτε να αλλάξουμε όλοι μαζί εποχή", είπε, αναφέροντας ότι η κυβέρνηση εργάζεται νυχθημερόν για να γυρίσει η χώρα σελίδα.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com