Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Άμεση ενεργοποίηση του μηχανισμού Ε.Ε.-ΔΝΤ ζητά ο πρόεδρος του ΣΕΒ

Την υποβολή αιτήματος από την ελληνική κυβέρνηση για την άμεση ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, που αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση, ζητά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), Δημήτρης Δασκαλόπουλος.


"Η κυβέρνηση συνειδητοποίησε ότι οι αγορές δεν πρόκειται να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία. Σήμερα, με τον ελιγμό του αιτήματος για διαβουλεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, ουσιαστικά ζητεί από τις αγορές μια περίοδο χάριτος", τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, σχολιάζοντας τις σημερινές εξελίξεις.

Ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος υποστήριξε ότι "η παράταση της αβεβαιότητας πλήττει καθημερινά την παραγωγική οικονομία, ενώ κινδυνεύει να κάνει ακόμα πιο επαχθές το κόστος δανεισμού μας και, ενδεχομένως, να αποδυναμώσει την ευρωπαϊκή βούληση στήριξης της χώρας μας".

"Δεν έχει νόημα να διαπραγματευόμαστε το χρονοδιάγραμμα επιβολής από τις Βρυξέλλες και το ΔΝΤ διαρθρωτικών αλλαγών, που εδώ και χρόνια θα έπρεπε από μόνοι μας να είχαμε υλοποιήσει.", τόνισε.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com