Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Μέσα στον Απρίλη “βλέπει” ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης η Fitch

Ενδεχομένως η Ελλάδα να χρειαστεί να ενεργοποιήσει τον μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε στις επόμενες δύο εβδομάδες, τονίζει ο επικεφαλής αναλυτής της Fitch, Κρις Πράις, όπως μεταδίδει το Bloomberg.


“Δεν πιστεύω πως θα περιμένουν τόσο πολύ για να φανεί ότι απέτυχαν να δανειστούν από τις αγορές” ανέφερε σε τηλεφωνική συνέντευξη. Πρόσθεσε πως “Θα προτιμήσουν να αποταθούν στην Ε.Ε..Μπορεί να γίνει σε μία ή δυο εβδομάδες. Δεν νομίζω ότι θα περιμένουν πολύ περισσότερο”.

Παρόλα αυτά ο Πράις θεωρεί ότι είναι εφικτή για την Ελλάδα η μείωση του ελλείμματος όπως έχει αποτυπωθεί στο Πρόγραμμα Σταθερότητας.

“Δεν θα είναι εύκολο αλλά δεν περιμένουμε μεγάλη ύφεση στην Ελλάδα. Η μείωση στο ΑΕΠ θα είναι μεταξύ 2% και 3% αλλά μπορεί να σταθεροποιηθεί σε ένα με δύο χρόνια”. Σε σύγκριση με άλλες χώρες η ύφεση θα είναι μετριοπαθής τόνισε.

Ο πρόεδρος της επιτροπής για τα χρηματοπιστωτικά θέματα του Ευρωκοινοβουλίου γνωστοποίησε ότι ζητήθηκε από τον επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, Πέτρο Χριστοδούλου, να επιστρέψει εσπευσμένα από τις Βρυξέλλες στην Αθήνα.

Λεπτομέρειες για τους λόγους που απαιτούν την παρουσία του γενικού διευθυντή του ΟΔΔΗΧ στην Αθήνα δεν έχουν γίνει γνωστές.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com