Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

KLM: Ασφαλής στο μεγαλύτερο τμήμα του ο ευρωπαϊκός εναέριος χώρος

Η ολλανδική αεροπορική εταιρία KLM ανακοίνωσε ότι οι επιθεωρήσεις των αεροσκαφών που έκαναν εννέα δοκιμαστικές πτήσεις έδειξαν ότι ο ευρωπαϊκός εναέριος χώρος είναι ασφαλής στο μεγαλύτερο τμήμα του. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, στα αεροπλάνα αυτά δεν εντοπίστηκε καμία βλάβη στους κινητήρες, ούτε στοιχεία για επικίνδυνη συγκέντρωση στάχτης.


«Ο ευρωπαϊκός εναέριος χώρος είναι ασφαλής με εξαίρεση μία περιοχή στα βόρεια, μεταξύ Ισλανδίας και Ρωσίας», δήλωσε στο ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΝΡ ο πρόεδρος της εταιρείας, Πέτερ Χάρτμαν. Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα ότι από σήμερα θα επιτραπούν οι πτήσεις επιβατικών αεροσκαφών, αλλά πρόσθεσε ότι εφόσον ανοίξει ο εναέριος χώρος θα χρειαστεί μία εβδομάδα για να αποκατασταθούν τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η ακύρωση χιλιάδων πτήσεων λόγω του ηφαιστειακού νέφους.

Παρ’ ότι ο ολλανδικός εναέριος χώρος παραμένει κλειστός για τις πτήσεις επιβατικών αεροσκαφών οι ολλανδικές αρχές επέτρεψαν το βράδυ την απογείωση δύο μεταγωγικών αεροσκαφών της KLM με προορισμό τη Σάρζα και τη Μπανγκόκ. Το υπουργείο Μεταφορών της χώρας ανακοίνωσε ότι αναζητά τρόπους για να επιτραπεί η εκτέλεση ορισμένων πτήσεων.

Οι αεροπορικές εταιρίες και οι εταιρίες που εκμεταλλεύονται τα αεροδρόμια στην Ευρώπη πιέζουν τις υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας, ζητώντας επανεξέταση των περιορισμών που έχουν επιβληθεί, καθώς τα κόστη από τις ακυρώσεις πτήσεων ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, ενώ παράλληλα ταλαιπωρούνται και εκατομμύρια ταξιδιώτες.

Η Ιταλία και η Αυστρία ανακοίνωσαν ότι σήμερα θα επαναλειτουργήσουν τα αεροδρόμια που είχαν κλείσει ενώ οι υπουργοί μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πραγματοποιήσουν τηλεδιάσκεψη για να εξετάσουν κατά πόσο μπορεί να χαλαρώσουν οι περιορισμοί.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com