Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Γ. Πεταλωτής: Αν κάποιος δανειστεί φθηνότερα, θα το ζητήσουμε κι εμείς

Στην περίπτωση που άλλη χώρα της Ευρωζώνης δανειστεί από τον μηχανισμό στήριξης με ευνοϊκότερους όρους, η Ελλάδα θα επιδιώξει επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας με την τρόικα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


"Νομίζω ότι εάν μπει άλλη χώρα στο μηχανισμό με χαμηλότερα επιτόκια, θα είναι μια ευκαιρία και για εμάς να επαναδιαπραγματευτούμε τα επιτόκια", δήλωσε ο Γ. Πεταλωτής. Επανέλαβε δε, ότι το ΔΝΤ ήταν εκείνο που ζήτησε τα λιγότερα μέτρα σε σχέση με την ΕΚΤ και την Κομισιόν.

"Για να μην τρέφουμε και μεγάλες προσδοκίες, ήδη στη συνεδρίαση του Ecofin της Κυριακής, υπήρχαν πιέσεις και τελικά υπάρχει απόφαση να υπάρχουν πρόσθετα μέτρα, πέραν του Προγράμματος Σταθερότητας, που έχουν καταθέσει άλλες χώρες", πρόσθεσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επαναβεβαίωσε την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την Οικονομία, λέγοντας ότι "για τη σημερινή κατάσταση της Οικονομίας θα καταλογιστούν ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα".

Ταυτόχρονα, διέψευσε τα σενάρια ανασχηματισμού λέγοντας ότι δεν υπάρχουν τέτοιες σκέψεις, ενώ απαντώντας στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ περί οικουμενικής κυβέρνησης, δήλωσε κατηγορηματικά ότι "η κυβέρνηση δεν επιδιώκει συνεργασία αλλά συνεννόηση και συναίνεση".

Οξύτατη ήταν η επίθεση του κυβερνητικού εκπροσώπου στον πρόεδρο της ΝΔ, καθώς ανέφερε χαρακτηριστικά: "Όταν ζητά συγγνώμη να την εννοεί κιόλας".

Τέλος, ερωτηθείς για το θέμα που ενδέχεται να προκύψει με απολύσεις εργαζομένων άνω των 55 ετών, σημείωσε ότι η κυβέρνηση συμμερίζεται αυτό τον προβληματισμό και αναζητά λύσεις.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com