Παράταση μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 29 Ιουλίου έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών σε όσους δημοσίους υπαλλήλους δεν κατάφεραν να απογραφούν
Η συμμετοχή των υπαλλήλων ήταν αυξημένη επειδή ήταν ανοικτά εκτός από το 0 και άλλα ψηφία του ΑΦΜ όπως 7, 8 και 9 χωρίς όμως να δημιουργηθεί οποιοδήποτε πρόβλημα στο σύστημα.
Με την ολοκλήρωση της απογραφής θα υπάρξει επιτέλους μια σαφής εικόνα ποιοι, πόσοι και πού υπηρετούν στο Δημόσιο και θα δημιουργηθεί μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων με τα στοιχεία όλων των υπαλλήλων. Αμέσως μετά τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών θα προχωρήσουν στην ψηφιακή διασταύρωση των στοιχείων, ώστε από 1 Νοεμβρίου οι υπάλληλοι να πληρώνονται μέσω τραπεζικών λογαριασμών από τη νεοσύστατη Ενιαία Αρχή Πληρωμής και με βάση το ενιαίο μισθολόγιο που θα καταρτισθεί και θα ισχύσει το 2011 με την ενσωμάτωση όλων των επιδομάτων στον βασικό μισθό.
Με βάση την απογραφή, επίσης, θα σχηματισθεί εκ νέου ο χάρτης των υπηρεσιών στο Δημόσιο με συγχωνεύσεις τμημάτων και υπηρεσιών προκειμένου να γίνουν εξορθολογισμός της λειτουργίας των υπηρεσιών και σωστότερη κατανομή του προσωπικού. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το υπουργείο Παιδείας πήρε την πρωτιά στο πλήθος των υπαλλήλων με 124.770 υπαλλήλους χωρίς ακόμα να έχει τελειώσει η απογραφή, ακολουθεί το υπουργείο Εθνικής Αμυνας με 40.782 υπαλλήλους, ενώ στην Ελληνική Αστυνομία καταγράφτηκαν 37.481 εργαζόμενοι.
Η απογραφή μέρος δεύτερο θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο με τους εργαζομένους στις ΔΕΚΟ, στα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και στις Δημοτικές Επιχειρήσεις. . Η απογραφή στο Δημόσιο ξεπέρασε, σύμφωνα με τα αναμενόμενα, τους 750.000.