Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Αλ. Τσίπρας: Επώδυνη η αναδιαπραγμάτευση με τους όρους της τρόικας

Η ενδεχόμενη παράταση της περιόδου αποπληρωμής των δανείων που πήρε η Ελλάδα από την τρόικα θα είναι επώδυνη, εκτίμησε ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο Real FM.



Πεποίθηση του προέδρου του Συνασπισμού είναι ότι η παράταση θα συνοδευτεί με νέο μνημόνιο, το οποίο θα φέρει νέα βάρη στους πολίτες. Υποστήριξε ότι την ίδια στιμγή διεξάγεται "στα μουλωχτά" και μια γενικότερη συζήτηση που αφορά το συνολικό χρέος της χώρας, "με μία εξίσου επώδυνη διαδικασία".

Πρότεινε "επιθετική επαναδιαπραγμάτευση" του χρέους, δηλαδή η Ελλάδα να χρησιμοποιήσει την απειλή χρεοκοπίας που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ντόμινο πτωχεύσεων στην Ευρώπη. "Υπάρχουν γι αυτό που εμείς ονομάζουμε επιθετική αναδιαπραγμάτευση του χρέους δύο προϋποθέσεις. Η πρώτη είναι συμμαχίες, η δεύτερη είναι αυτοπεποίθηση [...] σε δύσκολη θέση δεν είναι αυτοί μονάχα που δανείζονται μεγάλα ποσά αλλά και οι δανειστές που δανείζουν και κινδυνεύουν να χάσουν τα λεφτά τους", σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

Ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε τον Γ. Παπανδρέου πώς είτε δεν έχει τα κότσια μιας "επιθετικής διακυβέρνησης" είτε "έχει πάρει άλλες αποφάσεις".
 
website counter
friend finderplentyoffish.com