Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Συνεχίζεται το... τουρκικό σίριαλ Παγκάλου-Ν.Δ.

Βολές αντάλλαξαν ο Θόδωρος Πάγκαλος, και ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, με αφορμή τις δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην Κωνσταντινούπολη για την εργατικότητα των Ελλήνων.



Επιχειρώντας να πει την "τελευταία λέξη" για το θέμα (αφού έτσι τιτλοφορείται η ανακοίνωσή του), ο Θοδ. Πάγκαλος χαρακτηρίζει "βαρόνο Μυνχάουζεν" τον εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και διερωτάται αν "είναι δυνατόν να θέλει να κυβερνήσει κάποιος τη χώρα με ακροδεξιά 'τσικό' και με τέτοιες μεθόδους".

Παραθέτει πέντε "ψέματα" της Ν.Δ. για την υπόθεση, καθώς υποστηρίζει ότι δεν έδωσε ποτέ συνέντευξη στη Hurriyet, αλλά μόνον η προσφώνηση του αντιπροέδρου σε γεύμα των ομογενειακών σωματείων της Κωνσταντινούπολης και δεν υπάρχει κατά λέξη δήλωση πως "όταν οι Τούρκοι εργάζονταν, εμείς τεμπελιάζαμε" ή ότι "οι δικές μας τράπεζες είναι αποτυχημένες και πρέπει να πάρουν παράδειγμα από τις τουρκικές".

Επίσης αναφέρει ότι επανέλαβε τις "γνωστές" θέσεις του για την εξαγορα της Finansbank από την Εθνική Τράπεζα, "όχι ως προς το τίμημα της εξαγοράς που ήταν το αντικείμενο παλαιότερης κριτικής, αλλά ως προς το θετικό γεγονός της προόδου των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας".

Ως πέμπτο "ψέμα" παρουσιάζει ανεπίσημη -όπως λέει- θέση της Ν.Δ. που διακινήθηκε μέσω "γνωστών εκβιαστικών μπλογκς", ότι υπάρχει κασέτα με συνέντευξη του Πάγκαλου σε Τούρκο δημοσιογράφο. "Δεν υπάρχει τέτοιο κείμενο", τονίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ζήτησε την αποπομπή του Γ. Μιχελάκη από τη θέση του εκπροσώπου τύπου της Ν.Δ. "ως κοινό συκοφάντη".

Υποστήριξε ότι η εξέλιξη της υπόθεσης δικαιώνει όσους πιστεύουν ότι δεν πρέπει να διορίζονται εκπρόσωποι τύπου κομμάτων οι διευθυντές ή εκδότες εφημερίδων, "εξακολουθώντας επί της ουσίας να ασκούν έλεγχο στις εφημερίδες τους".

Επιτέθηκε και στον "Ελεύθερο Τύπο", λέγοντας πως έχει γυρίσει στις εποχές του «βρώμικου ΄89» και προαναγγέλοντας την κατάθεση αγωγής για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμηση.

Η απάντηση της Ν.Δ.

Με αναφορές στην υπόθεση ξεκίνησε τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

"Για το θέμα του κ. Πάγκαλου έχουμε να πούμε μόνο αυτό: Υπάρχει κυβέρνηση; Υπάρχει πρωθυπουργός; Δεν ενοχλείται κανείς από τα αποκαλυπτήρια του υβριστή και ψευδόμενου αντιπροέδρου;" είπε.

Ερωτηθείς για όσα του καταλογίζει ο Θοδ. Πάγκαλος, έκανε λόγο για "πανικό" του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. "Στον πανικό του ο κ. Πάγκαλος -διότι ήξερε ότι θα αποκαλυφθεί το ψεύδος του- άρχισε να βρίζει τους πάντες και τα πάντα", πρόσθεσε.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com