Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Ακριβότερο το πασχαλινό τραπέζι λέει το ΚΕΠΚΑ, φθηνότερο το βρίσκει το υπουργείο

Το λιγότερο 90 ευρώ θα χρειαστούν φέτος για το πασχαλινό τραπέζι, από τα σχεδόν 86 ευρώ που κόστιζε πέρυσι, σύμφωνα με το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ). Αντιθέτως, σύμφωνα με τις τιμοληψίες του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, το κόστος έχει μειωθεί κατά 4,43% κατά μέσο όρο.




Η τιμοληψία του ΚΕΠΚΑ, έγινε τη Μεγάλη Δευτέρα, 18 Απριλίου και υπολογίζει το κόστος πασχαλινών ειδών διατροφής (μαγειρίτσα, αυγά, αρνί κτλ) για 8 – 10 άτομα. Όπως προκύπτει από αυτή την έρευνα αγοράς, το κόστος για ένα τραπέζι με ακριβά προϊόντα υπερβαίνει κατά 70,07% αυτό ποτ περιλαμβάνει τα φθηνότερα διαθέσιμα στην αγορά. Έτσι, το πασχαλινό τραπέζι μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 152 ευρώ. Η περυσινή διακύμανση ήταν μεταξύ 86 - 158 ευρώ περίπου.

Με βάση τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, το κόστος για βασικά προϊόντα του Πασχαλινού μενού ανά κιλό (αρνί, πατάτες, λαχανικά κτλ) ενώ πέρυσι κυμαινόταν μεταξύ 33,8 – 46,38 ευρώ φέτος έχει πέσει στα 31,87 – 43,31 ευρώ. Οι τιμές αυτές αφορούν τιμοληψίες που έγιναν μεταξύ 11 Απριλίου 2011 έως και 15 Απριλίου 2011.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com