Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Αναταράξεις από την «ανταρσία» στον ΚΤΕ Οικονομικών

Πυροσβεστική δράση μετά την «ανταρσία» βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για το νομοσχέδιο που αφορά στον τζόγο ανέλαβαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Συνεχίζονται όμως οι δηλώσεις επί του θέματος βουλευτών της συμπολίτευσης που αντιδρούν στα κυβερνητικά σχέδια.



«Αλίμονο αν δεν γίνεται συζήτηση και δεν ακούγονται όλες οι απόψεις", δήλωσε ο Γ. Πεταλωτής. Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης πρόσθεσε ότι ο ρόλος των κοινοβουλευτικών ομάδων είναι να επεξεργάζονται τα νομοσχέδια, με στόχο τη βελτίωσή τους.

"Οι βουλευτές έχουν δικαίωμα και υποχρέωση να εκφράζουν τις αγωνίες και τις ανησυχίες των πολιτών, μέσα σ’ αυτό το πολύ δύσκολο οικονομικό και πολιτικό κλίμα. Πρέπει και είναι επιβεβλημένο να ακούγονται", υποστήριξε.

Παράλληλα, δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν θεωρεί ότι έχει στοχοποιηθεί ο υπουργός Οικονομικών από βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

«Υπήρξε πραγματικά μια πολύ έντονη συζήτηση και διατυπώθηκαν παρατηρήσεις επί ενός νομοσχεδίου.Από αυτό το σημείο, όμως, μέχρι να φτάσουμε στο ότι θα πέσει η κυβέρνηση υπάρχει χάος», δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό της ΝΕΤ ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Έξαρχος. "Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένας Έλληνας πολίτης, ο οποίος δεν ξέρει ότι υπάρχει παράνομος τζόγος στη χώρα και υπάρχει και διαφυγή. Διακινούνται τεράστια ποσά και μάλιστα το κράτος δεν εισπράττει ούτε ένα ευρώ.Τι πρέπει να κάνουμε; Πρέπει να κλείσουμε τα μάτια μας μπροστά σε αυτό το φαινόμενο και να πούμε ότι δεν συμβαίνει τίποτα στη χώρα;" διερωτήθηκε.

Υποστήριξε, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει σκέψη να τεθεί θέμα ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Χαμηλούς τόνους κράτησε και ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης. "Δεν κινδυνεύει η ενότητα του ΠΑΣΟΚ και της παράταξης και η σταθερότητα της κυβέρνησης από τέτοιες αντιδράσεις. Οι βουλευτές μεταφέρουν την αγωνία και τον παλμό της κοινωνίας καθημερινά", δήλωσε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης στο ραδιοφωνικό σταθμό "Βήμα 99,5". Απέδωσε στις έκτακτες συνθήκες τις "εκρήξεις" των βουλευτών.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημ. Λιντζέρης, ο οποίος ήταν ανάμεσα στους διαφωνούντες υποστήριξε στο "Βήμα 99,5" ότι το νομοσχέδιο θα δημιουργούσε μεγάλο πρόβλημα, χωρίς να υπάρχει οικονομικό όφελος. Είπε πως το νομοσχέδιο θα έκανε τους κανόνες που διέπουν τον τζόγο "ελεύθερους και ανεξέλεγκτους".

"Δίκαιη" χαρακτήρισε την αντίδραση των βουλευτών ο Απόστολος Κακλαμάνης. "Δεν είναι απαραίτητο να έχει πάντοτε δίκιο η κυβέρνηση ή ο υπουργός. Τα 'φρουτάκια' δεν χρειάζονται", είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM και πρόσθεσε πως αν θέλει η κυβέρνηση να εισπράξει και άλλα χρήματα, να το κάνει χωρίς να καταστρέψει τη νεολαία και την ελληνική κοινωνία.

Αντιθέτως, στήριξη στον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος βάλλεται από τους διαφωνούντες, προσέφερε ο Νάσος Αλευράς. "Στο εξωτερικό ο κ.Παπακωνσταντίνου, έχοντας χειριστεί όλη αυτή την μεγάλη ελληνική κρίση,είναι ένα πρόσωπο πάρα πολύ αποδεκτό και οπωσδήποτε ένα πρόσωπο που εμπιστεύονται πολύ και οι πιστωτές μας και το Εcofin.Νομίζω ότι θα είναι άδικο να φορτώσουμε στον Υπουργό των Οικονομικών το σταυρό των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα για πολλά χρόνια", δήλωσε στη ΝΕΤ.

Εκτίμησε, ωστόσο ότι η τακτική που ακολούθησε η κυβέρνηση, να δίνει εικόνα αισιοδοξίας για την οικονομία και να αφήνει να εννοηθεί ότι τα χειρότερα πέρασαν, ήταν λανθασμένη και στοίχισε πολιτικά. "Νομίζω ότι εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα και με δεδομένο ότι θα χρειαστούν νέα μέτρα, η κυβέρνηση πρέπει να επανατοποθετήσει στρατηγικά τον ίδιο της τον εαυτό, μέσα στην πολιτική συζήτηση. Πρέπει να εξηγήσει, με απόλυτη σαφήνεια και να δώσει την πλήρη εικόνα των δημόσιων οικονομικών", τόνισε ο βουλευτής της συμπολίτευσης.

ΝΔ: "Ρεζιλίκι" της κυβέρνησης

Όσα εξελίχθησαν στη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν την αντίδραση και της Νέας Δημοκρατίας, η οποία έκανε δια του εκπροσώπου της λόγο για "πρωτόγνωρο ρεζιλίκι" της κυβέρνησης. Ο Γ. Μιχελάκης χαρακτήρισε "μνημείο προχειρότητας" το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια και πρόσθεσε ότι η Ν.Δ. είναι αντίθετη στην ανεξέλεγκτη επέκταση της αγοράς τυχερών παιγνίων.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως η πρόταση μομφής είναι ένα όπλο το οποίο θα χρησιμοποιηθεί από το κόμμα όταν αυτό το κρίνει απαραίτητο.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com