Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

40ωρο στο Δημόσιο και με την ψήφο της Ν.Δ.

Υπερψήφισαν τελικά οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που μετέχουν στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης τη ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών για τη θέσπιση του 40ωρου στον δημόσιο τομέα. Προχθες, οι δηλώσεις του εισηγητή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Χρ. Ζώη, είχαν προκαλέσει σύγχυση για τη στάση που θα τηρήσει το κόμμα.





"Όσο δεν μας το αποδεικνύεται εμείς θα σας λέμε 'όχι'. Αυτό δεν προκύπτει από πουθενά", είχε πει, απορρίπτοντας την εκτίμηση του Γιάννη Ραγκούση ότι η διεύρυνση του ωραρίου θα έχει όφελος ίσο με την πρόσληψη 45.000 υπαλλήλων.

"Ποτέ δεν είπαμε πως φέρνουμε τη ρύθμιση για να εξοικονομήσουμε 45.000 θέσεις και 10 να εξοικονομούσαμε θα την φέρναμε. Για μας είναι θέμα αρχής. Γιατί είναι μια διάταξη δικαιοσύνης", απάντησε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών. κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι προτάσσει το παραταξιακό αντί του εθνικού συμφέροντος. "Αν η Ν.Δ. ήθελε την εξουσία δεν θα πήγαινε τη χώρα σε εκλογές. Δεν της την πήρε κανείς, ο πρώην πρωθυπουργός πήγε σε εκλογές γνωρίζοντας ότι θα παραδώσει την εξουσία και την παρέδωσε μπροστά στην απόλυτη βεβαιότητά του ότι ήταν παντελώς αδύναμος να διαχειριστεί την κρίση χρέους που ήξερε ότι ήταν θέμα εβδομάδων ή μηνών να ξεσπάσει", συμπλήρωσε.

Ανταπαντώντας εκ μέρους της Ν.Δ., ο Πρ. Παυλόπουλος υποστήριξε ότι ο Γ. Παπανδρέου "αφού διέσυρε τη χώρα διεθνώς εκβίασε εκλογές, κατά τις οποίες ο μεν κ. Καραμανλής είπε την αλήθεια ο δε κ. Παπανδρέου εξαπάτησε πολιτικώς τον ελληνικό λαό". πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ έκανε στείρα αντιπολίτευση, ενώ η Ν.Δ. έχει ψηφίσει τα δύο τρίτα των νομοσχεδίων της παρούσας κυβέρνησης.

Τη ρύθμιση για το 40ωρο υπερψήφισε και ο ΛΑΟΣ. Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν επί της αρχής το νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, το οποίο εγκρίθηκε με τις ψήφους της συμπολίτευσης.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com