Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Γ. Καπελέρης: Υλοποιήσιμο το σχέδιο κατά της φοροδιαφυγής

Η διαδικασία ελέγχου φορολογούμενων «υπόπτων» για φοροδιαφυγή προχωρά, δήλωσε ο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Γ. Καπελέρης. «Δεν μιλάμε άκριτα για 'χύμα' ελέγχους. Τώρα, με αυτό το σχέδιο, προσδιορίζουμε συγκεκριμένα τις επαγγελματικές ομάδες που θα ελεγχθούν και συγκεκριμένα πρόσωπα, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα περαίωσης των ελέγχων», υποστήριξε.



Διευκρίνισε ότι οι έλεγχοι αφορούν σε 1.700 φυσικά πρόσωπα, ο έλεγχος των οποίων έχει ανατεθεί στα Περιφερειακά Ελεγκτικά Κέντρα. Περίπου 150 φορολογούμενοι θα ελεγχθούν από το ΣΔΟΕ και 100 φυσικά πρόσωπα που θα ελεγχθούν με βάση το ύψος της ακίνητης περιουσίας τους και το ΦΜΑΠ.

Ο Γ. Καπελέρης σημείωσε ότι τα επιχειρησιακά σχέδια που έχει εκπονήσει το υπουργείο Οικονομικών δεν είναι μεγαλεπήβολα, αλλά μπορούν να υλοποιηθούν.

Εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει κώλυμα με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων όσων χρωστούν περισσότερα από 150.000 ευρώ στο Δημόσιο, καθώς θα πρόκειται για κοινοποίηση διοικητικών πράξεων.

Όσον αφορά στους "γιατρούς του Κολωνακίου", που απασχόλησαν την κοινή γνώμη χωρίς όμως να μάθουμε ποτέ την κατάληξη των ελέγχων που έκανε η εφορία, είπε πως πανελλαδικά έχουν ανοιχθεί 1.875 λογαριασμοί σε φυσικά πρόσωπα και ένα μεγάλο μέρος έχει να κάνει με αυτή τη συγκεκριμένη επαγγελματική ομάδα.

Τέλος, εκτίμησε ότι οι εφοριακοί δεν έχουν προχωρήσει σε "λευκή" απεργία και οι έλεγχοι γίνονται κανονικά.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com