Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Βάιντμαν: Η ΕΚΤ δεν πρέπει να δέχεται ομόλογα μετά από αναδιάρθρωσή τους

Εξακολουθεί να αντιτίθεται ο νέος Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας, Γιενς Βάιντμαν, σε μία περαιτέρω χαλάρωση των κανόνων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας όσον αφορά τα ομόλογα που δέχεται ως ενέχυρο για τον δανεισμό των τραπεζών.


Θέλοντας να τονίσει την άποψη πως η ΕΚΤ δεν πρέπει να κάνει δεκτά τα ελληνικά ομόλογα, αν η Ελλάδα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της, ο Βάιντμαν δήλωσε σε ομιλία που έκανε σε συνέδριο: «Το πλαίσιο των ενέχυρων στο Ευρωσύστημα δεν πρέπει να επιδεινωθεί με την αποδοχή κρατικών ομολόγων μετά από τον ανασχεδιασμό τους (reprofiling)».

Επίσης, ο Βάιντμαν επισήμανε τους κινδύνους από την αύξηση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, ο οποίος έφθασε το 2,8% τον Απρίλιο λέγοντας: «Μία προσωρινή αύξηση του πληθωρισμού πάνω από το 2%, λόγω των υψηλότερων τιμών των πρώτων υλών, δεν είναι από μόνη της λόγος για αντίδραση της νομισματικής πολιτικής», είπε ο κεντρικός τραπεζίτης, προσθέτοντας: «Πρέπει, όμως, να εξετάσουμε προσεκτικά, αν είναι πιθανές δευτερογενείς επιπτώσεις στον πληθωρισμό. Πρέπει, επίσης, να έχουμε κατά νου τους αυξημένους κινδύνους για την άνοδο του πληθωρισμού από τη βελτίωση του οικονομικού κύκλου».

 
website counter
friend finderplentyoffish.com