Τρίτη 3 Μαΐου 2011

«Στοπ» στη μεταφορά μαθητών στη Μακεδονία αν δεν πληρωθούν οι οδηγοί

Να τραβήξουν χειρόφρενο από την ερχόμενη Παρασκευή μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς απειλούν οι οι ιδιοκτήτες λεωφορείων και ταξί που μεταφέρουν μαθητές στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας σε περίπτωση που δεν τους καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα τους.



Η απόφαση ελήφθη σήμερα κατά τη σύσκεψη των εκπροσώπων τους, μετά την ανακοίνωση του Υπ. Οικονομικών για μείωση κατά 20% του ποσού επιχορήγησης στις Περιφέρειες της χώρας για τη μεταφορά των μαθητών έως το τέλος του χρόνου.

Βασικό τους αίτημα είναι η άμεση καταβολή του 80% του ποσού που τους οφείλεται και η αποπληρωμή των υπόλοιπων χρημάτων μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα. «Δεν δεχόμαστε ούτε μισό τοις εκατό μείωση δεδομένου ότι τα τρία τελευταία χρόνια έχουμε κάνει εκπτώσεις που υπερβαίνουν το 20%» ανέφερε ο πρόεδρος Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Μακεδονίας – Θράκης.

Νωρίτερα, σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη, επισημάνθηκε ότι το οφειλόμενο ποσό στους στους λεωφορειούχους της Περιφέρειας, για το 2010, φτάνει τα 14 εκατομμύρια ευρώ ενώ για το πρώτο εξάμηνο του 2011 αγγίζει τα 20 εκατομμύρια.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com