Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Το Σεπτέμβριο ο νόμος για τις επικουρικές

Αλλαγές στις επικουρικές συντάξεις με κατάθεση νόμου το Σεπτέμβριο προανήγγειλε, ο αναπληρωτής υπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κουτρουμάνης. Επίσης υπογράμμισε τη δραστική μείωση των εσόδων στα ασφαλιστικά ταμεία και κυρίως στο ΙΚΑ ως απόρροια της υπογραφής ατομικών συμβάσεων.


Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Κουτρουμάνης από τις αναλογιστικές μελέτες που βρίσκονται σε εξέλιξη μέχρι τον Αύγουστο θα έχει αποτυπωθεί η εικόνα της κατάστασης στα ασφαλιστικά ταμεία ενώ στο νόμο που αναμένεται να κατατεθεί το Σεπτέμβριο θα υπάρξουν ρυθμίσεις και για τη διασφάλιση των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των νεότερων γενιών.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι το ασφαλιστικό δεν λύνεται με τη ψήφιση ενός νόμου αλλά χρειάζεται συνεχής προσπάθεια για την είσπραξη των θεσμοθετημένων πόρων. Πάνω σε αυτό τόνισε το πρόβλημα που έχει ανακύψει στα ασφαλιστικά ταμεία, που βλέπουν τα έσοδα τους να μειώνονται δραστικά, ρίχνοντας το βάρος στην υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας. «Πολλές φορές οι εργαζόμενοι υποκύπτουν στις πιέσεις των επιχειρήσεων και υπάρχουν μειώσεις στους μισθούς των Ελλήνων, οι οποίες μειώσεις φαίνονται ήδη στα έσοδα του ΙΚΑ, δηλαδή ο προηγούμενος χρόνος έκλεισε με μια μείωση της τάξης του 6% των αποδοχών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα» υπογράμμισε ο κ.Κουτρουμάνης.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com