Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Πρώτο ζητούμενο η συναίνεση των... υπουργών

Για τον κίνδυνο «πισωγυρίσματος» στην προσπάθεια για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση προειδοποίησε ο Γιώργος Παπανδρέου τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου,κάνοντας λόγο για «πατριωτικό καθήκον» που δεν σηκώνει «λιγοψυχία». Ο πρωθυπουργός επιχειρεί να κλείσει το εσωτερικό μέτωπο, ενόψει της κατάθεσης του μεσοπρόθεσμου οικονομικού προγράμματος και της υλοποίησης του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, από το οποίο οι Βρυξέλλες απαιτούν άμεσα αποτελέσματα.



Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη υνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η μάχη για τη σωτηρία της χώρας συνεχίζεται. Υποστήριξε ότι οι αποφάσεις που έλαβε πέρυσι η κυβέρνηση απέτρεψαν τη χρεοκοπία και αυτές που καλείται να λάβει τώρα θα απομακρύνουν οριστικά τον κίνδυνο. "Έχουμε χρέος απέναντι στη χώρα και στον ελληνικό λαό, να διασφαλίσουμε τη μελλοντική μας πορεία", φέρεται να είπε.


Οι συναντήσεις με τους αρχηγούς

Σήμερα, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους πολιτικούς αρχηγούς -πλην της Αλέκας Παπαρήγα, που αρνήθηκε την πρόσκληση. Σημειώνεται ότι η τρόικα πιέζει για την επίτευξη διακομματικής συναίνεσης στις αλλαγές που έχουν συμφωνηθεί με την ελληνική κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, ο Γ. Παπανδρέου θα συναντηθεί:

• Στις 10.30 π.μ., με τον Πρόεδρο της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά.

•Στις 12.15 μ.μ., με τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργο Καρατζαφέρη.

•Στη 1.30 μ.μ., με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξη Τσίπρα.

•Στις 2.30 μ.μ., με την Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

•Στις 3.30 μ.μ., με τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη.

Στις 7.30 το απόγευμα, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), στο Μέγαρο Μουσικής.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com