Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Αναστάτωση και απανωτές διαψεύσεις σε σενάριο για «επιστροφή στη δραχμή»

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του γερμανικού περιοδικού Σπίγκελ, η Ελλάδα σκέφτεται να επαναφέρει ως εθνικό νόμισμα τη δραχμή, καταργώντας το ευρώ.


Αναστάτωση προκάλεσε σε Ελλάδα και Γερμανία, δημοσίευμα της ιστοσελίδας του περιοδικού Σπίγκελ, σχετικά με "μυστικές συναντήσεις" και έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Συγκεκριμένα το Σπίγκελ έχει ανεβάσει στην ιστοσελίδα του, δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο, οι Υπουργοί Οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης μαζί με κορυφαία στελέχη, επρόκειτο να συναντηθούν στο Λουξεμβούργο για να συζητήσουν λεπτομέρειες για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Η Γερμανία αντιτίθεται στην προοπτική η Ελλάδα να αποχωρήσει από το ευρώ και προσπαθούν να αποτρέψουν την Ελλάδα από αυτόν το δρόμο, γράφει το Σπίγκελ.

http://www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/0,1518,761136,00.html



Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό αργότερα, ο Γερμανός σύμβουλος της Άντζελα Μέρκελ, Στέφεν Σίμπερτ, έσπευσε να αρνηθεί τα όσα γράφει το Σπίγκελ υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι μια πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, δεν έχει ποτέ συζητηθεί σε κύκλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. "Μια τέτοια προοπτική δεν είναι, ούτε ποτέ ήταν στο τραπέζι των συζητήσεων για τη Γερμανική κυβέρνηση και δεν είναι θέμα ούτε σε ευρωπαϊκό επίπεδο".

Από τη μεριά της Ελλάδας πάλι, ο υφυπουργός οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, διέψευσε το γεγονός ότι η Ελλάδα θέλει να φύγει από το ευρώ.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com