Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Αντ. Σαμαράς: Δεν ψηφίζω νέο Μνημόνιο και μεσοπρόθεσμο

Όχι στη συναίνεση λέει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να υπογράψει νέο Μνημόνιο και να υπερψηφίσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή.




Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", υποστηρίζει ότι "δουλειά της αντιπολίτευσης δεν είναι να προσυπογράφει -με το στανιό- την πολιτική της κυβέρνησης αλλά να υποδεικνύει άλλον δρόμο όταν η κυβέρνηση οδηγεί σε αδιέξοδα" και δηλώνει ότι πιστεύει πως τα κίνητρα όσων συντηρούν την συζήτηση περί συναίνεσης είναι "να μη διορθώσουμε το σφάλμα που έγινε, αλλά να συγκαλύψουμε τις ευθύνες όσων το έκαναν".

Σημειώνει δε ότι τη συναίνεση δεν τη ζήτησε η Ευρώπη και ότι οι δηλώσει κάποιον αξιωματούχων δημιούργησαν περιθώρια για παρεξηγήσεις. "Το θέμα έχει λήξει. Αλλωστε κανείς δεν μπορεί να παρέμβει στα εσωτερικά σου αν εσύ δεν του δίνεις δικαιώματα".

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αν και τονίζει ότι δεν θα ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, αναφέρει ότι μπορεί να ψηφίσει "κάποια μέτρα μείωσης της σπατάλης" και "κάποιες αποκρατικοποίησεις".

Επαναλαμβάνει ότι διαφωνεί με τις απολύσεις στο Δημόσιο, αναφέροντας ότι "ήταν λάθος που βρεθήκαμε με τεράστιο δημόσιο τομέα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πετάμε έξω 200.000 κόσμο και λύνουμε το πρόβλημα".

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο να υπάρξουν "γαλάζιες" ανταρσίες δηλώνει ότι "η θέση του κόμματος είναι ενιαία και τηρείται από όλους. Και ασφαλώς σε τέτοια θέματα ο κόσμος μας απαιτεί να πηγαίνουμε όλοι με μια φωνή".

Ο Αντώνης Σαμαράς εκτιμά ότι η 5η δόση του δανείου θα εκταμιευθεί, "διότι η μη καταβολή της δόσης θα είχε πολύ σοβαρές επιπτώσεις και στις υπόλοιπες χώρες της Ένωσης, όχι μόνο σε μας".

Τέλος χαρακτηρίει λάθος και επιζήμιο για τη χώρα το να τεθεί δίλημμα εκλογών, ενώ σημειώνει ότι "η κυβέρνηση έχει νωπή λαΐκή εντολή" και ότι δική του προτεραιότητα είναι να την "οδηγήσει προς τη σωστή κατεύθυνση για την αντιμετώπιση της κρίσης".

 
website counter
friend finderplentyoffish.com