Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Δ. Δρούτσας: Η Ελλάδα χρειάζεται αλληλεγγύη

Αναγκαία χαρακτηρίζει την αλληλεγγύη προς την Ελλάδα ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Ρεπούμπλικα, τονίζοντας παράλληλα ότι «η κρίση δεν αφορά μόνον τις μεσογειακές χώρες».



"Η προσπάθειά μας για να ξεπεράσουμε την κρίση, συνεχίζεται. Μέσα σε ενάμιση χρόνο, πετύχαμε κάποια πρώτα, σημαντικά, αποτελέσματα, με τεράστιες θυσίες. Δεν ξέρω ποια χώρα, ποια κυβέρνηση, ποιος λαός θα ήταν σε θέση να ανταποκριθεί σε τόσο μεγάλες υποχρεώσεις. Το να υποτιμηθεί, θα ήταν άδικο και καθόλου γενναιόδωρο. Αυτή την στιγμή, η Ελλάδα, χρειάζεται αλληλεγγύη", αναφέρει για την ελληνική κρίση ο υπουργός Εξωτερικών.

Ερωτώμενος για τον αν "Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία κινδυνεύουν να χάσουν το ευρωπαϊκό τρένο, που ως μηχανοδηγό έχει πάλι την Γερμανία", ο Δ. Δρούτσας τονίζει ότι θα πρέπει να αναδειχθεί η ευρωπαϊκή διάσταση του προβλήματος. "Η κρίση δεν αφορά μόνον τις μεσογειακές χώρες. Το μεγαλύτερο λάθος, αυτή την στιγμή, θα ήταν να οχυρωθεί κανείς, πίσω από εθνικά συμφέροντα. Δεν θα ήταν η Ευρώπη που οικοδομήσαμε, για την οποία παλέψαμε", σημειώνει.

Σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις επισημαίνει ότι όσοι ξένοι επενδυτές "ποντάρουν στη χώρα μας στο τέλος θα κερδίσουν. Η Ελλάδα που θα βγει από την κρίση, θα είναι ένας ανταγωνιστικός εταίρος, με μια δυναμική και διαφοροποιημένη οικονομία".

Όσον αφορά στο θέμα της μετανάστευσης αναφέρει ότι "κάποιοι Ευρωπαίοι εταίροι παραμένουν πεπεισμένοι ότι Ελλάδα και Ιταλία είναι η εμπροσθοφυλακή των μεταναστευτικών κυμάτων. Παρακολουθούν και περιορίζονται στο να μας ζητούν μεγαλύτερες προσπάθειες. Η απουσία μιας κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής για τη μετανάστευση, καταδεικνύει το ελλειμματικό σημείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πιστεύω ότι έφτασε η στιγμή των συλλογικών αποφάσεων"
 
website counter
friend finderplentyoffish.com