Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Γ. Παπανδρέου: Ευθύνη δική μας να επιλύσουμε την κρίση μας

Στα αισιόδοξα μηνύματα του οικονομικού τομέα, όπως οι εξαγωγές, ο τουρισμός και η μεγάλη μείωση του ελλείμματος επικεντρώθηκε ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, μιλώντας σε εκδήλωση του ΟΟΣΑ στο Παρίσι, χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα κακοδιοικούμενη χώρα με μεγάλες δυνατότητες.



Κλείνοντας την ομιλία του, δήλωσε προς τις αγορές, τους αναλυτές και τα μέσα "αφήστε μας ήσυχους, ξέρουμε ότι έχουμε προβλήματα, αφήστε μας ήσυχους να δουλέψουμε". Σύμφωνα με τα όσα είπε, ο κάθε αναλυτής έχει πλέον γίνει ειδικός πάνω στην Ελλάδα και σπεύδει να προτείνει αναδιάρθρωση ή όχι.

Νωρίτερα είχε δηλώσει πως η Ελλάδα εμφάνισε "εντυπωσιακά αποτελέσματα μέσα σε ένα χρόνο: μείωσε κατά 5% το έλλειμμα και κατά 7,2% το πρωτογενές έλλειμμα, ενώ υπάρχει πρόβλεψη πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2012, χάρις στα δραστικά μέτρα".

Μετά την ομιλία του ο πρωθυπουργός, δέχθηκε τα έμμεσα συγχαρητήρια του γ.γ. του ΟΟΣΑ, Ανχελ Γκούρια, ο οποίος αναφέρθηκε στα λόγια του προέδρου της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, που δήλωσε ότι θεωρείτο ως επιτυχημένος υπουργός Οικονομίας γιατί μείωσε το έλλειμμα στο Βέλγιο κατά 6% του ΑΕΠ μέσα σε έξι χρόνια όταν η Ελλάδα το μείωσε κατά 5% μέσα σε ένα χρόνο.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com