Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Ικανοποίηση στις Βρυξέλλες για τα νέα μέτρα

Θετική ήταν η υποδοχή από τις Βρυξέλλες των κυβερνητικών εξαγγελιών για τη λήψη πρόσθετων μέτρων. Δεν έλειψαν, ωστόσο, και νέες πιέσεις για την επιτάχυνση του ρυθμού υλοποίησης των διαρθρωτικών αλλαγών και των αποκρατικοποιήσεων.




Ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος τύπου του επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων, εξέφρασε την ικανοποίηση της Κομισιόν για τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Ανέφερε ότι «παρέχονται σημαντικά διευκρινιστικά στοιχεία» για την εφαρμογή του Μνημονίου και δήλωσε ότι επιβεβαιώνεται η αποφασιστικότητα της Αθήνας.

Σημείωσε ότι η λεπτομερής αξιολόγηση των μέτρων που ανακοινώθηκαν, θα αποτιμηθεί με την ολοκλήρωση της επίσκεψης του κλιμακίου της τρόικας στην Αθήνα. Επανέλαβε ότι το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων πρέπει να προωθηθεί άμεσα.

Ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του για την ερώτηση δημοσιογράφου, αν τα συνεχιζόμενα μέτρα που λαμβάνονται από την Αθήνα είναι ανεπαρκή, καθώς και αν υπάρχουν αμφιβολίες για την αξιοπιστία της Ελλάδας. Η απάντησή του ήταν μονολεκτική: "Όχι".

Ρωτήθηκε, επίσης, αν η εκλογική ήττα των Ισπανών σοσιαλιστών δείχνει ότι οι κυβερνήσεις που ακολουθούν τις «ντιρεκτίβες» των Βρυξελλών το πληρώνουν στην κάλπη. Δεν υπάρχουν «συνταγές των Βρυξελλών ή της Ουάσινγκτον» αλλά προγράμματα που είναι το αποτέλεσμα συζητήσεων μεταξύ των δύο πλευρών, απάντησε ο Αμ. Αλταφάζ,
 
website counter
friend finderplentyoffish.com